“Medeniyetin yeniden inşası gençlerle olacak”

“Medeniyetin yeniden inşası gençlerle olacak”

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) Projesi kapsamında gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Toplantıları’nın bu haftaki konusu “Resulün Mektebinde Genç Olmak” oldu.

Programa konuşmacı olarak katılan Tarihçi-Sosyolog Uğur Eleman, katılımcılara günümüzde genç olmanın getirdiği sorumluluklar ve gençliğe düşen görevler hakkında bilgiler aktardı.

 

MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, “Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) Projemiz kapsamında eğitimlerimiz devam ediyor. Projemiz kapsamında genç işadamlarımızın hem ticaret hayatlarında hem de manevi yaşamlarında faydalanabileceği, kendilerine tecrübe katabileceği konuları işlemeye gayret gösteriyoruz. Hepimizin malumu içinde bulunduğumuz hafta Kutlu Doğum Haftası. Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin 1444. Yıldönümünü idrak ediyoruz. Bizler gerek iş hayatımızı gerekse de günlük yaşantımızı Peygamber Efendimizin her anına tatbik ettiği yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e ve Peygamber Efendimizin sünnetine göre yaşarsak gerçek mutluluğa ulaşabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Her Müslümanın Kur’an-ı Kerimi ve Peygamberimizin sünnetini iş ve günlük yaşantısına rehber edinmesi gerektiğini belirterek konuşmalarına başlayan Tarihçi-Sosyolog Uğur Eleman, “Cenâb-ı Hakk bir ayeti kerimesinde mealen buyuruyor ki; “Düşünün ki Allah’ın Resulü sizin içinizdedir” yani her an, her pozisyon, her durumda bileceğiz ki Allah Resulü Efendimiz bizim öğretmenimizdir, mihmandarımızdır. Bizler de O’nun örnek ahlakını ve yaşamını kendi hayatımıza tatbik edersek hem bu dünyada hem de ahirette gerçek mutluluğa ulaşırız. Peygamberimizin ticaret hayatındaki örnek ahlakı hepimizin malumudur. Kendisine Muhammed-Ül-Emin yani kendisinden emin olunan Muhammed (S.A.V.) dedirtebilecek kadar güven ve dürüstlük timsaliydi. Peygamberimizin ümmeti olarak bizler de O’nun sünnetini hayatımızın hiçbir anında aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Dünya ticaret hayatına bakacak olursak, emtianın, rantın ve sermayenin büyük çoğunluğunun içinde döndüğü 147 şirketten oluşan bir ağın olduğu ortaya çıktı. Dünyadaki sermayenin, rantın, üretimin yaklaşık yüzde 80’den fazlası iç içe girmiş 500 şirket tarafından idare edilmektedir.  Bakıyorsunuz küresel ekonominin merkezinde 10 tane büyük şirket var. Sermayenin yüzde 40’ını bu 10 şirket elinde bulundurmaktadır. Müslüman ülkelere bakacak olursak, dünyada 1 milyarı aşan nüfusa sahip İslam ülkeleri, dünya ekonomisinin yalnızca yüzde 7’sini elinde tutmaktadır. 57 İslam ülkesinin toplam milli geliri 4 trilyon dolardır. Müslümanlar nüfus itibariyle dünyanın yüzde 23’üne yakın bir kesimini oluşturmaktadır. Dünyadaki buğdayın yüzde 15’ini, pirincin yüzde 17’sini, baharatın yüzde 39’unu, petrolün yüzde 65’ini, doğalgazın yüzde 51’ini, hurmanın yüzde 93’ünü üreten veya elinde bulunduran Müslümanların zalimlerin ve kâfirlerin güdümünde olması kabul edilemez bir durumdur. Genç Anadolu’nun asil ve aziz evlatları, şimdi zaman, yeniden diriliş, yeniden bir mücadele verme zamanıdır. Bu mücadeleyi başlatacak olan da gençlerdir. Gün bir ve beraber olma günüdür. Gün Müslümanların dünyanın tek lideri olma günüdür.  Bizler yüce kitabımız Kur’an-Kerim’in gösterdiği yolda Peygamberimizin önderliğinde yürürsek kimse Müslümanları himayesi ve güdümü altına alamaz. Bunun için Peygamberimizin ışığında daha çok çalışmalıyız. Sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilmeli ve bu değerleri hayatımıza uygulamalıyız. Ahirette Rabbimizin soracağı sorulara bugün cevap verebilmeliyiz. Günümüzde gençliğe çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gençliğe çok güvenir ve onlara sorumluluklar verirdi. Gençlere devlet yönetiminde vazifeler verirdi. Günümüz gençliği de aynı sorumluluk bilincinde olmalı ve bu bilinçle çalışmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, Tarihçi-Sosyolog Uğur Eleman’a günün anısına hediye takdim etti.