MEDAŞ'tan sayaç yeri uyarısı

MEDAŞ'tan sayaç yeri uyarısı

MEDAŞ, mevcut elektrik sayaçlarının kapalı mekanlar ve okunmayı zorlaştıran ortamlardan uygun yerlere alınmasının zorunlu olduğunu bildirdi

MEDAŞ, mevcut elektrik sayaçlarının kapalı mekanlar ve okunmayı zorlaştıran ortamlardan uygun yerlere alınmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

MEDAŞ'tan yapılan açıklamada, elektrik kullanım miktarını ölçmek için kullanılan sayaçların, Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 17. maddesi uyarınca kolayca okunabilecek yerlerde bulunması gerektiği belirtildi.

Sayaçların yerini belirleme yetkisinin aynı yönetmelik maddesiyle dağıtım şirketlerine verildiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi.

"Elektrik sayaçlarının yönetmelikte belirtilen şekilde uygun yere alınması ayrıca aboneler açısından da birçok avantaj getiriyor. Öncelikle düzenli olarak okunan sayaçlar sayesinde faturaların arası açılmamış oluyor. Diğer bir avantaj ise sayaç okuma görevlisi sayacı okumak için muhatap aramıyor. Aboneler de ilgili görevliyle diyalog ihtiyacı veya mecburiyeti hissetmiyor. Sayaçların yerlerinin mevzuata uygun şekilde değiştirilmesi işlemi esnasında sadece pano ile tesisat ücreti abone tarafından karşılanıyor. Abone MEDAŞ tarafından kendisine gösterilen yere panoyu yaptırıyor ve tesisatı bağlantıya hazır hale getiriyor. Bağlantı işlemini MEDAŞ ücretsiz olarak yapıyor. Ayrıca sayaç yerinin değişimi sırasında eskimiş, arızalı, kalibrasyon bozukluğu gibi sayacın değişimini gerektiren durumlarda da sayaç, MEDAŞ tarafından ücretsiz olarak yenisi ile değiştiriliyor."

Açıklamada, sayaç yerinin değiştirilmesi için tebligat gönderilmiş abonelerin, tebligatta belirtilen sürede MEDAŞ'a başvurarak sayaç yerinin değiştirilmesini talep etmeleri gerektiği, bu süreyi geçiren abonelerin sayaçlarının yerlerinin MEDAŞ tarafından değiştirileceği ve bu esnada ortaya çıkan pano ve tesisat giderleri de aboneye ayrıca fatura edileceği vurgulandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı