MEDAŞ’ tan cevap geldi

MEDAŞ’ tan cevap geldi

Son yılların en etkili kar yağışının ardından Konya ve çevresinde oluşan elektrik kesintileriyle ilgili basın toplantısı yapan MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş, oluşan hasarları ve yapılan çalışmaları anlattı

Seydişehir, Beyşehir ve Bozkır çevresindeki yoğun kar yağışı sonrasında yaşanan elektrik kesintileri bölgede yaşayan halk tarafından tepkilere neden olmuş ve bu durumun giderilmesi için belediye ve vatandaşlar yoğun çaba sarf etmişlerdi. Bölgede hızla çalışmalara başlayan MEDAŞ, zor ve yoğun çalışmaları sonrası bölgeye elektrik ulaştırmasının ardından olaşabilecek büyük zararların önüne geçmişti.  Seydişehir, Bozkır, Beyşehir, Ahırlı, Yalıhüyük, Derebucak ve Hüyük ilçelerine elektrik verilmesi için zor şartlarda hızlı hareket edildiğini söyleyen Genel Müdür Uçmazbaş, bölgede kar ve tipi nedeniyle büyük hasarlar meydana geldiğini anlattı. Toplantıda oluşan hasarları resimlerle ve videolarla görüntüleyerek anlatan Uçmazbaş, “Bölgede bu sene tarihi bir kış yaşandı. Yoğun kar yağışının fırtına ve tipiyle birleşmesiyle dağıtım tesislerimiz çok büyük zarar gördü. Bu afet sonrası olaya hemen müdahale ederek, bölgeye ilave ekipler takviye ettik. Bir iki gün içerisinde sahada çalışan personel sayısını 245'e çıkardık. Bu çalışmalar sırasında bizi en fazla yoran zorlu hava koşulları ve coğrafi şartlar oldu” şeklinde konuştu.

377 DİREKT YIKILDI!

Elektrik kesintilerinin büyük oranının tipi nedeniyle direklerin yıkılmasından kaynaklandığı bilgisini veren Uçmazbaş, bölgede yer yer kar yüksekliğinin de 2 metrelere varmasının da çalışmalarda zorluk meydana getirdiğini aktardı. 7 ilçede toplam 377 direğin yıkıldığını söyleyen Uçmazbaş söyle konuştu: “Direkleri onarmak için zorlu arazi şartlarını aşmamız gerekti. Bu koşulları aşmamız için en büyük desteği de bölge belediyeleri, AFAD ve TEİAŞ sağladı. Ben buradan tüm belediyelerimize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Onların desteği olmasa bu sıkıntılı durumdan bu kadar hızlı kurtulamazdık. Ayrıca afetin yaşanması sonrası AFAD ile de koordineli çalışarak onlar tarafından kar araçları temin edildi. Sahada çalışan 245 arkadaşın her birine tek tek teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum” Yapılan çalışmalar sonrası sadece iki köyün elektriğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Uçmazbaş, en kısa sürede bu yerlere de elektrik verileceğini söyledi. Bundan sonraki çalışmaları da değerlendiren Uçmazbaş, gelecekteki yapılan yapıların daha kalıcı olmasına dikkat edeceklerini dile getirdi. Uçmazbaş, açıklamalarından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.