Meclis'in darbe mesaisi yoğun geçiyor

Meclis'in darbe mesaisi yoğun geçiyor

Komisyon, 4 Ekim'den bu yana yaptığı 7 oturumun toplamında yaklaşık 24 saat mesai yaptı- Basının yoğun ilgi gösterdiği oturumlarda bazı davetlilere ayrılan süreler, sunumları ve milletvekillerinin sorularını yanıtlamalarıyla 3 saati aştı- En uzun dinlemel

TBMM (AA) - SEVAL GÜLER- TBMM'de kurulan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini araştırma komisyonu, 4 Ekim'deki ilk toplantısından bu yana gerçekleştirdiği 7 oturumun toplamında yaklaşık 24 saat mesai yaptı.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek başkanlığında kurulan FETÖ/PDY 15 Temmuz 2016 Tarihli Darbe Girişimi İle Bu Terör Örgütünün Faaliyetlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Meclis'te haftanın üç günü düzenlediği toplantılarıyla yoğun mesaisini sürdürüyor.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Meclis'teki dört siyasi partinin ortak girişimiyle kurulan komisyon, 4 Ekim Salı günü başkanlık divanının belirlenmesinin ardından ilk toplantısını 7 Ekim Cumartesi günü yaptı. Bu toplantıda komisyonun çalışma usul ve esasları ile dinlenecek kişilerin isimleri üzerinde çalışma yürütüldü. Komisyonun 11 Ekim'deki toplantısında da aynı konular üzerindeki çalışmalar devam etti.

Darbe'yi araştırma komisyonu 13 Ekim'deki toplantısında ilk dinlemelere başladı.

Emekli Jandarma Kurmay Albay-Yazar Mustafa Önsel, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin'in dinlendiği bu toplantı 7,5 saat sürdü.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün katılımıyla 18 Ekim Salı günü yapılan, konukların sunumlarının ardından milletvekillerinin sorularıyla devam eden toplantı da yaklaşık 7,5 saatte tamamlandı.

Komisyon en uzun mesailerini ise 19 Ekim ve 20 Ekim'de yaptı.

19 Ekim Çarşamba günü eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Gazeteci-Yazar Yavuz Selim Demirağ ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Keleş'in katıldığı oturum ile 20 Ekim Perşembe günü eski Bakan Mehmet Ağar, Gazeteci Fehmi Koru ve Tunceli Üniversitesinden Doç Dr. Yavuz Çobanoğlu'nun dinlendiği toplantı yaklaşık 10'ar saat sürdü.

Basının yoğun ilgi gösterdiği oturumlarda bazı davetlilere ayrılan süreler, sunumları ve milletvekillerinin sorularını yanıtlamalarıyla 3 saati aştı.

En uzun dinlemeler, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Dündar, eski Genelkurmay Başkanı Özkök, eski Bakan Ağar ile Gazeteci Koru'nun katıldığı bölümlerde gerçekleşti.

Komisyon, 4 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği 7 oturumun toplamında yaklaşık 24 saat mesai yapmış oldu.

Komisyon, kasım ayının ilk ikinci haftasına kadar belirlenen taslak program üzerinden çalışmalarını sürdürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı