Meclis'i karıştıran PKK'lı danışman!

Meclis'i karıştıran PKK'lı danışman!

Meclis Başkanlığı, Anayasa Komisyonu’ndaki kavgayı başlatan HDP’li danışmanlar için harekete geçti.

Salondaki HDP’li danışmanlardan Olcay Çelik’in sosyal medyada PKK’ya destek mesajları attığı ve halkı tehdit ettiği belirlendi.

TBMM Anayasa Komisyonu’nda yaşanan olaylar sırasında HDP’li milletvekilleri, danışmanlarını dışarı çıkartılmaması için yoğun çaba sarf etti. HDP’liler cansiperane bir şekilde danışmanların salonda kalmaları için mücadele etti.

İçeride milletvekilleri danışmanlarını dışarı çıkarmamak için mücadele verirken, köşede bekleyen danışman grubu, hiçbir şey olmamış gibi tartışmaları izlemeyi sürdürdü.

Milletvekillerinin kavga için hazır bulundurmak üzere getirdikleri izlenimi veren danışmanlardan bazıları toplantı sırasında dışarı çıkıp tekrar içeri girmekte ısrar etti.

Tartışmalar alevlenince emniyet yetkilileri, bazı kişilerin yakalarında TBMM ziyaretçi kartı olduğunu tespit etti ve dışarıdan özellikle getirilen bu kişileri toplantı salonundan uzaklaştırdı.

Meclis Başkanlığı kavga anının görüntülerini incelemeye aldı. Bu çerçevede kavgaya karışıp bizzat milletvekillerine yumruk veya tekme atarak fiziki darpta bulunanlarla ilgili işlem yapılarak Meclis ile sözleşmeleri feshedilecek.

Ayrıca gerekli cezanın verilmesi için yargı süreci başlatılacak. Bu kapsamda 5-6 danışmanın yer aldığı ilk tespitlerde ortaya çıktı. Toplantı salonunda olup da kavga anında müdahil olan danışmanlar ise ayrı bir işleme tabi tutulacak.

r1-020.jpg

BAĞLANTI ARAŞTIRILIYOR

Meclis Başkanlığı, toplantıda kavgaya dahil olan danışmanlarla ilgili incelemeyi bir kaç boyutlu olarak yürütüyor. Öncelikli olarak toplantıya katılan danışmanların kimler olduğu tespit edildi.

Bu çerçevede, komisyonda danışmanların dışarı çıkartılması kararı verilmesine rağmen içeride durmakta ısrar eden ve dışarı çıkmışken toplantı sırasında tekrar içeri girmeye ısrarcı olan danışmanlar için “toplantı düzenini bozmak*tan işlem yapılacak.

Öte yandan salonda bulunan danışmanların terör örgütü PKK ile bağlantıları da ayrıca incelenecek. Daha önce HDP’lilerin danışmanlarından bazılarının KCK bağlantısının olduğu yönündeki iddialar üzerine Meclis bir inceleme yapmış ve bağlantılı görülen isimlerden ilişiği kesilenler olmuştu. Komisyon toplantısına müdahil olmak üzere gelen isimlerden de başka bağlantıları olanlar ortaya çıkartılarak Meclis’ten uzaklaştırılacak.

HPG PAYLAŞIMLARI

Grup Danışmanı Olcay Çelik de komisyon toplantılarına katılarak, milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün arkasında yer aldı. Çelik’in sanal ortamdaki paylaşımları tespit edildi.

Bu paylaşımlarda terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG’ye dair paylaşımları dikkat çekti. Çelik’in HPG’nin halkı tehdit eden “Kendi can güvenliğiniz için sokağa çıkmayınız. Bundan sonra Varto PKK gerillalarının denetimindedir” bildirisini paylaştı.

STAR