Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağı

Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağı

CHP'li Tanrıkulu, 4 eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye başvurdu

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağının kaldırılması için bir üst mahkemeye başvurdu.

Tanrıkulu'unun avukatı, Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmek üzere, Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğine verdiği dilekçede, yayın yasağının kaldırılmasını talep etti.

Basın özgürlüğüne ve kamusal meselelerle ilgili bilgi edinmenin kamu yararına olduğu savunulan dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

"Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yayın yasağı kararı, insan temel hak ve özgürlüklerini orantısız şekilde kısıtlayan, hukuki dayanaklardan uzak ve atıf yaptığı kanun maddeleri ile birlikte değerlendirildiğinde dahi kabul edilemez niteliktedir. Bu nedenle sadece sonuçlarına vakıf olduğumuz ve fakat içeriğini öğrenemediğimiz kararın itiraz incelemesi neticesinde kaldırılması, demokratik hukuk devleti olmanın ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile T.C. Anayasası hükümlerinin zorunlu sonucudur.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilen taleple Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen yayın yasağı kararının itiraz incelemesi neticesinde kaldırılmasını müvekkil adına arz ve talep ederiz."

Meclis Soruşturma Komisyonunun yazısı üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliğince, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine, 27 Aralık 2014 tarihi mesai bitimine kadar yayın yasağı getirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı