Meclis personelinin yemek yardımı azaldı

Meclis personelinin yemek yardımı azaldı

Meclis personeline verilen yemeklerin maliyetinin 3'te 2'si oranında yapılan yiyecek yardımı, maliyetlerdeki artış nedeniyle, yarıya düşürüldü

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK- TBMM'de yemek maliyetlerindeki artış, Meclis personeline verilen yiyecek yardımını da azalttı.

Meclis'te memur, sözleşmeli personel ve 4C statüsünde geçici personel olarak çalışanlar, yiyecek yardımını yarından itibaren yarı oranında alacak.

Destek Hizmetleri Başkanlığı, yaptığı duyuruyla yemek maliyetlerindeki artışa işaret ederek, memurlar lokantasında maliyeti geçen yıl Ocak ayında 6,31 lira, Şubat'ta 6,77 lira, Mart'ta 6,59 lira, Nisan'da 6,81 lira olarak, bu yıl ise Ocak'ta 7,06 lira, Şubat'ta 7,75 lira, Mart'ta 7,72 lira, Nisan'da 7,57 lira olarak hesapladı.

Başkanlık, "TBMM İdari Teşkilatında Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin A, B ve C fıkralarına göre, istihdam edilenlere yemek maliyetinin üçte iki oranında yiyecek yardımı yapılmaktadır. Ancak yemek maliyetlerindeki artış nedeniyle, 1 Haziran'dan itibaren günlük maliyetin yarısı oranında yiyecek yardımı yapılacaktır." duyurusunda bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :