Meclis, FETÖ'nün darbe girişimini araştıracak

Meclis, FETÖ'nün darbe girişimini araştıracak

Adalet Bakanı Bozdağ: (1)- "Bu darbe teşebbüsü milleti birleştirme noktasında da önemli bir fonksiyon ortaya koydu. İnsanlarımız darbeye karşı yekvücut oldu. Partiler adeta ortadan kalktı, herkes demokrasi ve milli irade partisinin bir üyesi oldu"- "Demok

TBMM (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bu darbe teşebbüsü milleti birleştirme noktasında da önemli bir fonksiyon ortaya koydu. İnsanlarımız darbeye karşı yekvücut oldu. Partiler adeta ortadan kalktı herkes demokrasi ve milli irade partisinin bir üyesi oldu." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına dair partilerin verdiği araştırma önergelerinin birleştirilerek, görüşmelerinin bugün yapılmasına yönelik, Danışma Kurulu kararı kabul edildi.

Hükümet adına söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin tarihi bir dönemden geçtiğini belirterek, 15 Temmuz 2016'nın demokrasi tarihi bakımından "kara" olduğunu ifade etti.

Bu kara güne karşı milletin, Meclis'in, siyasetin, medyanın, toplumun her kesiminin birlikte ayağa kalkmasının, demokrasi, milli irade, anayasaya sahip çıkmasının da önemine değinen Bakan Bozdağ, bu açıdan da 15 Temmuz'un tarihi bir gün olduğunu vurguladı.

Darbe teşebbüsünü gerçekleştirenlerin her şeyi göze aldıklarını ifade eden Bozdağ, "İki TÜRKSAT çalışanını şehit eden darbeci asker, şehit ettikten sonra su istiyor, suyu alıyor, diz çöküyor, besmele çekiyor ve üç yudumda su içiyor. Bunu gören çalışanlar 'sünnete bu kadar uyuyor sununuz da bu masum insanları niye öldürüyorsunuz' diye sorduğunda 'İyi ya şehit oldu' diyor. 'Biz de şahadet şerbetini içtik yola çıktık' diyor. Zihniyete bakın. Öldürdüğü sivil masumun cennette gittiğine, kendi öldürülürse de şehit olduğuna inanıyor. Bunun DEAŞ mantığından ne farkı var?" diye sordu.

Bu olanların sapkın bir din anlayışı ve itikadi yapının da varlığını gösterdiğini belirten Bozdağ, "Böylesine bir yapıyla mücadele etmek kolay değil. Sivillere hedef gözeterek ateş etme emri veren ve bundan da rahatsız olmayan bir yapı var. Bu yapı karşısında toplumun bütün kesimleri birlikte direndi ve kazandı." değerlendirmesinde bulundu.

- "Cumhurbaşkanı, ölüme uçmuştur"

Bu darbe teşebbüsünün milleti birleştirme noktasında da önemli bir fonksiyon ortaya koyduğunu aktaran Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlarımız darbeye karşı yekvücut oldu. Partiler adeta ortadan kalktı, herkes demokrasi ve milli irade partisinin bir üyesi oldu. Tankların önüne koşanlar bütün siyasi partilerden aziz vatandaşlarımız oldu. Türkiye'nin geçirdiği aşamalardan sonra demokrasimizin ulaştığı olgunluk, milletimizin demokrasiyi benimsemede geldiği seviye ve bilinçlenme dolayısıyla, darbeye şakşakçılık yapacaklar dahi, inanmasalarda darbenin karşısında olduğunu söylemek zorunda kalmıştır. Gazeteler, medya, siyaset kurumu, hepsi, daha işin başında darbenin başarılı olup olmayacağı belli değilken, demokrasiden yana tavır koymuşlardır. Cumhurbaşkanı, ölüme uçmuştur. Hükümet hakeza. Herkes bu girişimin karşısında durmuştur, bu da bir ilktir. Demek ki demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, milli irade, millet sahip çıktığı sürece tankla, topla, uçakla, helikopterle, bombayla, otomatik silahlarla yok edilemez. Ne zaman ki millet buna sahip çıkmaktan vazgeçerse, işte o zaman yok edilir."

"Bugün bizim ortak değerlerimiz arasına yeni bir ortak değer daha katılmıştır. Vatan, bayrak, devlet, millet yanında artık bundan sonra demokrasi, milli irade de bu milletin ortak değerlerinden biri haline gelmiştir." ifadesini kullanan Bakan Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bunda bir tartışma yoktur. Demokrasi, artık hepimizin kırmızı çizgisi haline gelmiştir. Demokrasi tehlikede olduğu zaman, millet, siyaset, nasıl bir dayanışma gösterdi, hep beraber gördük. Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'nin düşman orduları tarafından işgali sırasında nasıl Atatürk'ün arkasında aziz milletin saf tutup o gün bağımsız bir Türkiye'yi kurmayı başardıysa bu sefer de 15 Temmuz 2016'da Kurtuluş Savaşı'ndan yüz yıl sonra demokrasiyi, anayasal düzeni, milli iradeyi korumak için yeniden ayağa kalkmıştır. Bundan sonra demokrasimizin üzerinde kara bulutlar estirmek isteyenler, demokrasiyi kesintiye uğratmak isteyenler niyetlenmeden önce trilyonlarca defa düşünmek zorunda kalacak, asla niyetlenmeyecek."

- CHP'nin önerisi kabul edildi

Öte yandan, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'ın, kimyasal madde bulundurulan birden çok organize sanayi bölgesinin yer aldığı illerde, yangın söndürme uçağı ve helikopter barındıran tam donanımlı yangın söndürme kuruluşlarının oluşturulmasını amaçlayan Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, doğrudan Genel Kurul gündemine alınması önerisi kabul edildi.

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :