Meclis, bu hafta mesai yapacak

Meclis, bu hafta mesai yapacak

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: -"Bu hafta 667 sayılı KHK, taşınır rehni ve bilirkişilikle ilgili düzenlemeleri görüşeceğiz" -"KHK'leri bir an önce bitirmek konusunda prensip kararımız var"

TBMM (AA) - Meclis, bu hafta önemli düzenlemeler için mesai yapacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, gazetecilere Meclisin bu haftaki gündemi ve çalışma saatleriyle ilgili bilgi verdi.

TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan, olağanüstü hal sonrasında çıkarılan ilk KHK'nin görüşmelerine yarın devam edileceğini belirten Elitaş, yarın getirecekleri grup önerisinde "667 sayılı KHK'nin bitimine kadar çalışılmasını" önereceklerini, muhalefet parti gruplarının öneri getirmeyecekleri sözünü verdiklerini ifade etti.

667 sayılı KHK'nin yarın tamamlanmasının ardından Genel Kurulda 19 Ekim Çarşamba günü, "Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı"nın ele alınacağını anlatan Elitaş, daha sonra ise Bilirkişilik Kanunu Tasarısı'na geçilmesinin planlandığına belirtti.

Elitaş, "Grup önerileri verilmezse yarın KHK'yi bitiririz. KHK'leri bir an önce bitirme konusunda prensip kararımız var. Muhalefetin de işine gelir çünkü Anayasa Mahkemesine gidecekse gitsin. KHK'leri iki haftada bitirmeyi arzu ediyoruz." dedi.

KHK'lerle ilgili itirazları ele almak üzere oluşturulması planlanan teknik heyetle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Elitaş, MHP'nin olumlu yanıt verdiğini, ancak CHP ve HDP'den hala yanıt alamadıklarını kaydetti.

Elitaş, 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Şehitler Günü" olması, Ankara'nın Kazan ilçesinin adının ise "Kahramankazan" olarak değiştirilmesine ilişkin yasa tekliflerinin 19 Ekim Çarşamba günü İçişleri Komisyonunda birleştirilerek görüşüleceğini, Genel Kurulda da kısa zamanda yasalaştırılmasının hedeflendiğini ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :