Meclis; bakanlara, milletvekillerine ve ailelerine düzenlemelerin yapılacağı yer değildir!

Meclis; bakanlara, milletvekillerine ve ailelerine düzenlemelerin yapılacağı yer değildir!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meclis’e gelmesi planlanan yasa tasarısı ile Bakanlara, Milletvekillerine ve ailelerine yönelik ayrıcalıkları eleştir

 

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Meclis’e gelmesi planlanan yasa tasarısı ile Bakanlara, Milletvekillerine ve ailelerine yönelik ayrıcalıkları eleştirdi. Yokuş, Eski bakanların, milletvekillerinin ve ailelerinin de faydalanması adına getirilecek düzenlemeye ilişkin Genel Kurulda söz aldı.

Yokuş, “2018 yılı bütçesini hazırlayan dönemin Maliye Bakanı "Bu bütçe kamuda tasarruf bütçesi olacak." demişti. "Ancak, saray harcamaları ile TBMM harcamaları hariç." diye de arkasından ifade buyurmuştu. 1.100 odalı saray, 300'ü aşkın araç, 13 tane uçağı olan Cumhurbaşkanımız ise "İtibardan tasarruf olmaz." demişti. Ben de diyorum ki; itibar, şaşa, debdebeyle ve israfla itibar olmaz. İtibar; sevgiyle, adaletle, hakkı ve hukuku gözetmekle olur, daha ötesi hakkı tutup kaldırmakla olur.”

“TBMM'nin itibarı artsın diyoruz,  Yüce Meclisin itibarı elbette artmalı. Hiçbir ayrıcalıklı düzenleme bu Meclisten geçmemelidir. Her gün görsel ve yazılı medyada görüşmekte olduğumuz torba yasa teklifiyle ilgili birçok haberler yer alıyor.  Deniliyor ki: "Eski, yeni milletvekillerine kıyak." "Bakanların eş ve çocuklarına ayrıcalık." "Yüksek yargı organları başkanlarına kıyak." Milletin meclisi birilerine kıyak düzenlemeler yapılsın diye kurulmadı. Türk milletini incitecek, "kıyak" kelimesini ifade edecek hiçbir düzenleme Meclis’ten çıkmamalı; vekil de olsa bakan da olsa çıkarılmamalıdır.”

"Eski, yeni milletvekillerine, bakanlara, eş ve çocuklarına yapılacak ayrıcalıklara son verilmelidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin itibarı ancak bu şekilde sağlanır. Lakin ayrıcalıklara devam edilirse, işte itibar buradan kaybolur, gider.”

Etiketler :