MEC Vakfı’ndan 13. Uluslararası Kurban Organizasyonu:Gülümseyen Yüz Binler

MEC Vakfı’ndan 13. Uluslararası Kurban Organizasyonu:Gülümseyen Yüz Binler

Avustralya’da Mahmut Es’ad Coşan tarafından aynı ismiyle kurulan Mahmud Es’ad Coşan (MEC) Vakfı, bu yıl 13’üncü Uluslararası Kurban Organizasyonu ile Endonezya’daki Müslümanların yüzlerini güldürüyor.

MEC Vakfı, Uluslararası Kurban Organizasyonu’nun bu seni 13’üncüsünü düzenliyor. MEC Vakfı gönüllüleri; Halis Can, Sabri İşkin ve Serdar Yeşil Memleket Gazetesini ziyaret ederek, organizasyon hakkında bilgi verdiler. MEC Vakfı Gönüllüsü Halis Can, Mahmud Es’ad Coşan (MEC) Vakfı, Uluslararası Kurban Organizasyonuyla unutulan diyarlardaki gerçek ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini yeniden tebessüm ettirmeye hazırlanıyor” dedi.                     mec--(20).jpg

GÜLÜMSEYEN YÜZ BİNLER

13. kez gerçekleştirilecek organizasyonun bu yıl “Gülümseyen Yüz Binler” temasıyla düzenleniyor. Avustralya’da modern kesimhanelerde ve Müslüman Kasaplarda kesilen kurbanlıkların güvenilir şekilde önceden belirlenen Endonezya’daki ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırılıyor. Konu hakkında detaylı bilgi veren Halis Can, “Dünyanın birçok ülkesinden katılan hayırseverlerin vekâletleriyle kesilen kurbanların, ilk elden ve layıkıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını görev edinen MEC Vakfı, bu yıl da; yüz binlerce insanın yüzünde bir gülümseme, kalbinde bir ışık, sofrasında bir lokma olmak için var gücü ile çalışıyor” dedi.

mec--(21).jpg     HEDİYE OLARAK TESLİM EDİLİYOR

“Coğrafi olarak uzaklarda olan, açlık sınırında zor bir hayat geçiren Endonezya’daki Müslümanlara unutulmadıklarını hatırlatmak için en güzel vesile olan kurban bağışı; vekâletin alındığı andan, ihtiyaç sahibine ulaşana kadar özenli, sistemli ve disiplinli bir yolculuktan geçiyor.

‘İbadet hassasiyeti’ ile kesilen kurbanlar, bir Müslüman kardeşinden, ihtiyaç sahibine bir hediye olarak teslim ediliyor. Yüz binlerce aileye kurban etlerini ilk elden ulaştıran MEC Vakfı, bu yılki büyükbaş ve küçükbaş kurban bedelini 240 Avustralya Doları (yaklaşık 845 TL) olarak belirledi.

Sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek vekâlet işlemleri ile ilgili detaylı bilgiye kurban.mecvakfi.org adresinden ulaşılabilir”

  mec--(22).jpg        MEÇ VAKFI

İlim, fikir ve gönül önderi merhum Prof. Dr. Mahmud Es'ad Coşan'ın (Avustralya'da) vefatının ardından, kendisinin ufuk açan ideallerini, projelerini ve ayrımcılık karşıtı yardımseverlik felsefesini devam ettirmek amacıyla 2002 yılında kurulmuş olan, uluslararası çapta bağımsız, Avustralya merkezi bir hayır kuruluşudur. MEÇ Vakfı, kurulduğu günden bu yana zor durumdaki birçok topluluğun yardımcısı olmuş ve çeşitli insani projelerin hayata geçmesi için maddi, sosyal, psikolojik ve manevi destek sağlamıştır. Amacı, toplumda sosyal adalete odaklanmak ve desteğe muhtaç toplumların maddî ve manevî ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmaktır. 12 yıldır her aşamasını "ibadet hassasiyeti" ile yaptığımız uluslararası kurban organizasyonumuzla; kurbanlıkların Avustralya'da özenle seçilmesinden, helal tescil i modern tesislerde İslami usullere göre kesilip, Endonezya'da yılda bir kez et yeme imkânına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine, "ilk elden" ulaştırılmasına kadar her aşamayı hassasiyet e uygulayarak "kurban organizasyonu" standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Ayşe Avcı-Memleket

mec--(1).jpg

mec--(23).jpg