MEBS'te yemin töreni

MEBS'te yemin töreni

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 2 bin 681 asker yemin etti

ANKARA (AA) - Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 364. dönem asteğmen adayları ve kısa dönem erler, 20. dönem sözleşmeli erler ve 1996/3 tertip erlerden oluşan 2 bin 681 asker için yemin töreni gerçekleştirildi.

Okulun tören alanında gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene, MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Muhabere Kurmay Albay Rasim Yaldız, askerler ve aileleri katıldı. Tribünleri dolduran aileler, yemin törenini heyecanla izledi.

Törende, 2 bin 681 askerin ant içmesinin ardından Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun tebrik mesajı okundu.

Bekiroğlu mesajında, temel eğitimlerini tamamlayan erlerin, aileleri ve komutanlarının önünde ettikleri yeminle, "Mehmetçik" adını gururla taşımaya hak kazandıklarını bildirdi.

Erlere, kendilerini geliştirmeye devam etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Bekiroğlu, "Bu kutsal vatan görevinizin sonunda sizi bize davul-zurna ile bayram yaparak gönderen ailelerinizin yanına eğitimli, olgunlaşmış ve güçlü birer Mehmetçik olarak dönün." ifadesini kullandı.

Kurmay Albay Yaldız da vatani görevini yerine getirmek için yurdun dört bir yanından gelen gençlerle gurur duyduğunu söyledi. Askerlere seslenen Yaldız, "Kahraman Mehmetçiklerim, bu yeminle sizler milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlerinize mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz. Bu yeminin teminatı şeref ve namustur" diye konuştu.

Yaldız, çocuklarının yemin törenini izlemek için gelen ailelere de şöyle seslendi:

"Sizler, tarif edilemez bir fedakarlığın, karşılıksız sevginin ve sonsuz Anadolu sıcaklığının birer timsalisiniz. Canınızdan kıymetli evlatlarınızı vatan borçlarını ödemeleri için bizlere emanet ettiniz. Bizler de anne babayız. Bir evladın ne kadar zor yetiştirildiğini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle nizamiyeden adımlarını attıkları andan itibaren evlatlarınız, bizlerin de evlatları olmuşlardır. Bizler emanetlerinizin sadık bekçileriyiz."

- "Bizleri kendi evlatlarından ayırmadılar"

Ant içen askerler adına konuşma yapan er Sadık Türkoğlu ise askerlik görevinin, üstün cesaret, fedakarlık, dürüstlük ve mutlak itaatle yerine getirilebileceğini söyledi.

Birliğe katıldıkları ilk gün komutanlarının kendilerine, "Ailen seni bizlere vatani görevini yapman için emanet etti. Tek amacımız seni bugünkünden daha sağlıklı, daha olgun ve sana askerliği sevdirerek ailene teslim etmektir." diye hitap ettiğini anlatan Türkoğlu, şöyle devam etti:

"Dedikleri gibi de yaptılar. Bizleri kendi evlatlarından ayırmadılar. Bizlere 'Mehmetçik' olmanın, silah arkadaşlığının, asker arkadaşlığının ne anlama geldiğini anlattılar. Gece gündüz demeden yanımızda oldular ve bugün bizleri anne babalarımızın karşısına gururla çıkardılar. Bugün burada bizden önce vatanın birliğini ve bütünlüğünü korumak için canını seve seve feda eden ecdadımızın kutsal emanetini devralmaktan büyük gurur ve şeref duyuyoruz."

Konuşmaların ardından, yemin eden askerler aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Gözyaşları içinde evlatlarıyla kucaklaşan aileler, törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Öte yandan törende, daha önce vatani görevini MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığında yapan ve çocukları yemin töreninde ant içen 6 babaya hediye takdim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :