MEBKAM Danışma Kurulu toplanıyor

MEBKAM Danışma Kurulu toplanıyor

Meram Belediyesi Konevi Araştırma Merkezi (MEBKAM) tarafından 2 yıllık bir süre için (2014-2016) seçilen Danışma Kurulu, ilk toplantısını 1 Kasım 2014 Cumartesi günü saat 10.00'da Augustus Otel'de yapacak

 Toplantı sonrasında Yrd. Doç. Dr Ali Vasfi Kurt tarafından  ‘Sadreddin-i Konevi ve Güncel Meseleler’  adlı bir konferans verilecek.

MEBKAM tarafından yapılan açıklamada,  yeni Danışma Kurulu'nun ilk toplantısının 1 Kasım Cumartesi günü saat 10.00'da Augustus Otel'de yapılacağı ifade edildi. Toplantıya Konya'dan ve Türkiye'nin farklı şehirlerinden 30'a yakın akademisyen katılacak. Danışma Kurulu toplantısından sonra Yrd. Doç. Dr Ali Vasfi Kurt tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde ‘Sadreddin-i Konevi ve Güncel Meseleler’  adlı bir konferans verilecek. Konferansa tüm kültür sanatseverler davet edildi.

 2007 yılında kurulan MEBKAM; 13. Yüzyılda Konya'da yaşamış, dünyaca bilinen ve önemli bir şahsiyet olan Sadreddin-i Konevi Hazretleri'nin hayatını, eserlerini, ilmi ve edebi kişiliğini, düşüncelerini, çevresindeki şahsiyetleri, Türk ve dünya edebiyat ve kültürlerindeki etkilerini ve konumunu incelemek, araştırmak ve bu amaç doğrultusunda çalışmalarda bulunuyor.