MEB Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kuzu:

MEB Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Kuzu:

"Ülkemizin böyle sıkıntılı günlerinde öğretmenlerimiz biran önce görev yerlerine dönmek, oradaki öğrencilerine kavuşmak ve yarım kalan eğitimlerini devam ettirmek istiyorlar"- "Öğretmen arkadaşlarımızın ülkenin her tarafını, 760 bin kilometrekareyi bir va

MERSİN (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fatih Kuzu, Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde görev yapan ve Mersin'e gelerek Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nde gerçekleştirilen eğitime katılan 150 öğretmenin sertifika törenine katıldı.

Kuzu, Hizmet İçi Eğitim Enstitüsünde yapılan tören sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güneydoğu'daki belli merkezlerde bazı güvenlik sorunları olduğunu bildirdi.

Güvenlik güçlerinin buralarda ciddi mücadeleler verdiğini belirten Kuzu, "Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, belli merkezlerde olayların sonuna doğru yaklaşılıyor" dedi.

Kuzu, eğitim camiasının neferleri olan öğretmenlerin normal zamanlarda bile büyük bir fedakarlık sergilediklerini ifade ederek, "Ülkemizin böyle sıkıntılı günlerinde öğretmenlerimiz biran önce görev yerlerine dönmek, oradaki öğrencilerine kavuşmak ve yarım kalan eğitimlerini devam ettirmek istiyorlar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan öğretmenlerimizin bu fedakarca davranışlarını takdir ediyoruz. Bakanlıkça bunların hepsinin farkındayız ve hepsinin arkasındayız" diye konuştu.

Öğretmenlerin, Güneydoğu'daki kentlere gitmek istemedikleri ve oradan gelmek istedikleri gibi yanlış algı oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Kuzu, şunları kaydetti:

"Öğretmen arkadaşlarımızın ülkenin her tarafını, 760 bin kilometrekareyi bir vatan olarak görüp fedakarca göreve hazır olduklarını biliyoruz. Daha 2 gün önce 30 bin öğretmen atamasında Şırnak'a ve Hakkari'ye atanan öğretmenlerin havaya zıplayarak sevindiğini bizzat gözlerimle gördüm. O yüzden ben hepsine başarılar diliyorum. Onları tebrik ediyorum. Her zaman arkalarında olduğumuzu ve sıkıntılarında yanlarında bulunduğumuzu bilmelerini istiyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :