MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Toplantısı

MEB Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Kayseri'deki toplantıya telekonferans yöntemiyle bağlandı

KAYSERİ (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, telekonferans yöntemiyle bağlandığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslak toplantısında, katılımcılardan hiç kimsenin etkisi altında kalmadan rahat rahat görüşlerini dile getirmelerini istedi.

Avcı, Erciyes Kayak Merkezi'nde bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya telekonferansla bağlanarak, taslağın tamamen ucu açık bir şekilde eleştirilmesi, önerilerin değerlendirilmesini çok önemsediklerini söyledi.

Avcı, "Masa başında, kağıt üzerinde ne kadar parlak fikirler, çözümler üretirseniz üretin uygulamaya geçildiğinde ne tür sonuçlar doğurabileceğini en iyi sizler biliyorsunuz. Toplantının verimli hale gelebilmesi için katılımcılar hiç kimsenin etkisi altında kalmadan rahat rahat görüşlerini dile getirsinler. Bu taslakla alakalı her konuda görüşlerinizi hiç çekinmeden bize iletmenizi istiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha önce MEBSİS üzerinden 2 bin 277 görüşün kendilerine ulaştırıldığını ifade eden Avcı, şöyle devam etti:

"Bunları da değerlendireceğiz ama özellikle yüz yüze görüşme bizim için çok önemli. Bizim görüşlerimizi destekleyecek arkadaşlar olsun diye seçilmediniz. Katılımcıları tesadüfen örneklemeyle yapmamızın nedeni farklı görüşleri de değerlendirmek istememiz. Farklı yerlerde, farklı uygulamalar dışından gelen arkadaşlar bu taslağın aksayabilecek yönlerini bizimle rahat rahat paylaşsınlar diye bu toplantıyı düzenledik"

Rotasyon ve aile birliğine bağlı yer değişimi konularını çok önemsediklerini dile getiren Avcı, bu iki konunun sahadaki en çarpıcı örnekleriyle tartışılmasını istedi.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu da öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini bir hafta önce sistem üzerinden paydaşlarla paylaştıklarını ve 2 bin 277 görüş geldiğini söyledi.

Kayseri'deki toplantıya 7 bölgeden her branştan öğretmen her okul türünden bir okul müdürü, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, il milli eğitim müdürleri ve bakanlık bürokratlarını davet ettiklerini ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:

"MEBSİS üzerinde en çok rotasyon ve eş durumundan tayin istemeyle alakalı konular üzerinde durulduğunu gördük. Biz rotasyonun süresini 8 yıl olarak belirlemiştik. En çok görüş gelen konu bu. İkincisi de Başbakanlık Çerçeve Yönetmelik gereği eşi özel kurumda çalışan öğretmenlerin tayin isteyebilmesi için bir yıl sigortalılık hakkı vardı. Bir yıl dolunca eş durumundan tayin isteyebiliyordu. Şimdi 3 yıla çıkınca tabi öğretmenlerimiz ciddi anlamda mağdur olduklarını belirterek, ciddi anlamda eleştirilerini dile getirdi. Burada hem öğretmenlerimizin hem müdürlerimizin görüşlerini alarak nihai kararı almak üzere Sayın Bakanımızın başkanlığında son toplantıyı yaparak son şeklini vereceğiz."

Eş durumundan tayin istenebilmesi için 3 yıllık süre şartında bakanlık olarak çok oynama şanslarının olmadığına dikkati çeken Aydoğdu, şunları söyledi:

"Başbakanlık Çerçeve Yönetmeliği bütün bakanlıkları kapsayan üst normdur. Bu çerçeve yönetmelikte, bakanlıkların yönetmeliğe aykırı olmamak şartıyla kendi yönetmeliklerini 6 ay içinde düzenlemek zorunda olduğuna dair bir madde var. Bununla ilgili şu an mevcut olanların mağdur olmamalarıyla alakalı bir durum söz konusu olabilir. Toplantıda bunu değerlendireceğiz. Rotasyonla ilgili Antalya'da öğretmen çalıştayında bütün sendikaların da katıldığı toplantıda alınan bir karar var. İçeride bütün bu görüşmeler bittikten sonra salondaki, alandaki ve uygulayıcı pozisyonundaki arkadaşların görüşleri ne doğrultudaysa onu değerlendireceğiz."

Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde devam etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı