MDOB, perdelerini açıyor

MDOB, perdelerini açıyor

MDOB, yeni sezonun ilk konserlerinde perdelerini, ücretsiz olarak açacak

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), yeni sezonun ilk konserlerinde ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşuyor.  

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, MDOB, 13 ve 20 Eylül'de düzenlenecek sezonun ilk senfonik konserlerinde, ücretsiz olarak Mersin Marina Amfi Tiyatrosu’nda sanatseverlerle bulaşacak. 

İlki 13 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek senfonik konserde, şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki "Bizet: Carmen Uvertür", "Verdi: Esirler Korosu", "Offenbach: Orpheus "İnfernal Gallop", "Borodin: Poloveç" dansları sahne alacak.

Konserde ayrıca MDOB'un solist sanatçıları Bülent Bezdüz, Hakan Bölükbaşı, Işıl Azaz, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Funda Hayfavi, Hasan Berk, Gülden Vurandemir, Emrah Gedik ve Baran Taner sevilen opera eserlerine ait aryalardan oluşan bir repertuvarı seslendirecek.

Şef Bujor Hoinic yönetiminde 20 Eylül günü gerçekleşecek ikinci konserde ise aynı zamanda Hoinic'in kendi eseri olan ve türkülerden oluşan "Anadolu Rapsodisi" isimli eser sahne alacak. Konserin solistliğini Nihan Evren, Bengi İspir Özdülger, Mehmet Yılmaz ve Onur Polat yapacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yeni sanat sezonu öncesi birbirinden önemli iki senfonik konseri Mersinli sanatseverlerle buluşturacak olmanını mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Konserlerin halka ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Mersin Marina Yönetimi'ne teşekkür eden Şanal, konserlere tüm sanatseverleri davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı