MDOB, "Notre Dame'ın Kamburu"nu Aspendos'ta sahneleyecek

MDOB, "Notre Dame'ın Kamburu"nu Aspendos'ta sahneleyecek

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Notre Dame'ın Kamburu" balesini, Aspendos 21. Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşturacak. MDOB'dan yapılan...

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), "Notre Dame'ın Kamburu" balesini, Aspendos 21. Uluslararası Opera ve Bale Festivali kapsamında sanatseverlerle buluşturacak. 

MDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Victor Hugo'un aynı adlı eserinden baleye uyarlanan  "Notre Dame'ın Kamburu", 3 Eylül'de Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

İlk gösterimi geçen sanat sezonunda yapılan ve tüm temsilleri kapalı gişe sergilenen balenin şefliğini, Vladimir Lungu yapacak. Üç boyutlu dekoru ve plastik makyajıyla dikkati çeken balenin müzikleri Bujor Hoinic'e ait.

Koreografisi ve librettosu Armağan Davran ve Volkan Ersoy'a, dekor tasarımı Adnan Öngün'e, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu'na, ışık tasarımı Fuat Gök'e ait eserde, Zangoç Quisamado'nun plastik makyajını ise Ankara Devlet Opera ve Balesi makyözlerinden Refik Yerlitaş yapacak.

Eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Mahmut Akyol, Irakli Bakhtadze, Burak Serkan Cebeci, Büşra Ay, Serbülent Biçer, Özge Uzun Ösmen, Murat Koman, Tarkan Günal, Tuba Şennalbant, Göksel Toker paylaşacak.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, eseri Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sahneleyecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, sanatseverleri etkinliğe davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı