MDOB "Lüküs Hayat" müzikalini yeniden sahneleyecek

MDOB "Lüküs Hayat" müzikalini yeniden sahneleyecek

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ''Lüküs Hayat'' müzikalini 2 Aralık'ta sanatseverlerle yeniden buluşturacak.MDOB'dan yapılan açıklamaya...

MERSİN (AA) - Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ''Lüküs Hayat'' müzikalini 2 Aralık'ta sanatseverlerle yeniden buluşturacak.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği, Haldun Dormen'in yönettiği oyunun müzik yönetmenliğini Aytuğ Ülgen üstlendi.

Dekor tasarımı Seyhan Atamer, kostüm tasarımı Nursun Ünlü, koreografisi Serbülent Biçer, ışık tasarımı ise Tarı Deniz'e ait müzikalde MDOB orkestrası, balesi ve solistleri sahne alacak.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyan "Lüküs Hayat" operetinde, "Rıza" ve "Fıstık" hırsızlık için girdikleri zengin evinde kendilerini bir kıyafet balosunun içinde bulurlar ve balonun gözdeleri olurlar.

İkilinin batılılaşma özentisinin gittikçe komik bir hal aldığı durumu anlatan eser, 2 Aralık Cumartesi günü Mersin Kültür Merkezi Opera Salonu'nda saat 15.00'te sahnelenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :