Mbamba Ankaragücü’nde

Mbamba Ankaragücü’nde

Atiker Konyaspor’un yeni sezonda kadrosunda düşünmediği ve sözleşme yenilemediği Marc Kibong Mbamba TFF 1. lig ekiplerinden MKE Ankaragücü ile anlaştı.

 

Atiker Konyaspor’un yeni sezonda kadrosunda düşünmediği ve yolarını ayırdığı Marc  Kibong Mbamba TFF 1. lig ekiplerinden Ankaragücü ile anlaştı. Marc Mbamba imza sonrası,”Türkiye’de futbol oynadığım için Ankaragücü’nü biliyordum. Mükemmel bir taraftar kitlesi var. Ankaragücü’nün başarısı için takım arkadaşlarımla birlikte çok çalışarak Ankaragücü’nü hak ettiği yere getireceğiz. Şimdiden taraftarlarımızın karşısına çıkacağımız günün heyecanını yaşıyorum” dedi.

4 YILDIR KONYASPORDAYDI

Türkiye macerasına 2008 yılında Adanaspor’a transfer olarak başlayan 28 yaşındaki Kamerunlu futbolcu Mbamba, 2013 yılına kadar güney temsilcisinin formasını giydi. Burada başarılı bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çeken Mbamba, 2013-2014 sezonundai Konyaspor’a transfer oldu. Konyaspor’a transfer olduktan sonra beklenilen çıkışı gösteremeyen 1.76 boyundaki orta saha oyuncusu, yine de iyi bir yedek olarak dikkat çekti ve görev verildiği maçlarda görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. 1 yıl da Boluspor’da kiralık olarak oynayan Kamerunlu futbolcu Konyaspor’da toplam 34 maçta forma giyerek 1884 dakika sahada kaldı ve 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Başkent ekibiyle 2 yıllık ön sözleşmeye imza atan Mbamba, sarı-lacivertlilerin Pazar günü başlayan Erzurum kampına katıldı. M. Mustafa Özdemir-Memleket

mbamba-001.jpg