Mazlumlar için dua edildi

Mazlumlar için dua edildi

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları tarafından Selimiye Camii’nde teravih sonrası dua programı gerçekleştirildi. Doğu Türkistan ve Mısır başta olmak üzere tüm mazlumların kurtuluşu ve yapılan zulümlerin son bulması için dua edildi.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları’nın tertiplediği program Selimiye Camii’nde düzenlendi. Teravih namazı sonrası Hafız İlhan Tok tarafından okunan duada Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yönelik uyguladığı baskı ve zulmün son bulması istendi. Doğu Türkistan ve Mısır başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında şiddet ve baskıya maruz kalan Müslümanların kurtuluşu için ellerin semaya açıldığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Ayrıca Hacıveyiszade Camii’nde de kunut duası yapıldı. Buradaki programa Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da katıldı. Başbakan Davutoğlu duadan sonra AK Parti İl gençlik Kolları üyeleri ve protokol ile birlikte Kültür Park ve Zafer’de vatandaşlarla bir araya geldi. Hemşehrileriyle buluşan Davutoğlu  vatandaşlarla sohbet etti.

 

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Said Çelik yaptığı açıklamada dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında olduklarını söyledi.

Başkan çelik; “Başta Doğu Türkistan ve Mısır olmak üzere haksız yere insanlar katlediliyor. Kadın, çocuk demeden masum insanlar işkenceye, baskıya maruz kalıyor. Zalimler elbette yaptıklarının cezasını çekecektir. Bizler bugün başta  Türk İslam coğrafyasındaki kardeşlerimiz olmak üzere tüm insanlığın kurtuluşu için dua ettik. İnşallah bu katliamlar ve işkenceler bir an evvel son bulur. Programımıza katılan hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz.” İfadesini kullandı.