MAZLUMDER’den 10 Kasım'da secde tepkisi:  Firavun veya Nemrut özlemi içinde olanlar...

MAZLUMDER’den 10 Kasım'da secde tepkisi: Firavun veya Nemrut özlemi içinde olanlar...

MAZLUMDER Konya Şubesi Başkanı Derviş Argun'un 10 Kasım törenleri sırasında bazı okullarda secde haline zorlanmasına ilişkin, "Firavun veya nemrut özlemi içinde olanlar varsa dahi, kendilerine emanet olarak teslim çocuklar üzerinden dönüştüremez" dedi.

MAZLUMDER Konya Şubesi Başkanı Derviş Argun'un 10 Kasım törenleri sırasında bazı okullarda secde haline zorlanmasına ilişkin açıklama yaptı. Secdenin sadece Allah’a yapıldığını söyleyen Başkan Argun, bu gibi uygulamaları yapanlar için caydırıcı müeyyideler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Argun, açıklamasında şunları söyledi, “10 Kasım Atatürk'ü anma gününde ülkemizde bulunan bazı okullarda, Atatürk büstü önünde, ilkelerin yazıldığı kağıtları tutan küçük öğrencilerin secde pozisyonunda bekletildiği görüntüler ortaya çıkmıştır. Bu halin hiç bir izahı olmadığı gibi kabulü de mümkün değildir. Türkiye, dünyada resmi ideolojisi olan nadir devletlerden birisidir. İnsan haklarına aykırı olan zorunlu eğitim süresince öğrencilere resmi ideoloji empoze edilmektedir. Öğretilen resmi ideolojinin, anma törenlerinde, Müslüman bir toplumun değer yargılarıyla asla bağdaşması mümkün olmayan şekilde secde ayinine dönüştürülmesi kabul edilemez. Tarihte firavun ve nemrutlar insanları kendilerine secdeye zorlamışlardır. Firavun veya nemrut özlemi içinde olanlar varsa dahi, kendilerine emanet olarak teslim edilen çocuklar üzerinden bu özlemini eyleme dönüştüremez. Hukuki olmayan, yasa ve yönetmeliklere dayanmayan böylesi bir formatı uygulayan idareci ve öğretmenler hakkında gerekli soruşturmalar derhal yapılmalı, hızlı bir şekilde caydırıcı müeyyideler uygulanmalıdır. MAZLUMDER, sadece Allah 'a secde edilebileceğini, her ne ad altında olursa olsun bir beşere asla secde edilemeyeceğini bir kez daha ve olabilecek en yüksek ses ile hatırlatır.  Bu olaya alet edilen çocukların velilerinin haklarını arama konusunda yanlarında olduğunu deklare eder. Ve olayın failleri hakkında gereğinin yapılıp yapılmadığının takipçisi olacağını ilan eder.”

541950.jpg

Etiketler :