MAZLUMDER'den AB liderlerine "mülteci" mektubu

MAZLUMDER'den AB liderlerine "mülteci" mektubu

İstanbul Şube Başkanı Beyhan: - "Akdeniz mülteci mezarlığına dönüştü"

İSTANBUL (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyesi bir grup, mülteci dramına dikkati çekmek için Avrupa Birliği (AB) üyesi 8 ülkenin liderine mektup gönderdi. 

Eminönü'deki Sirkeci PTT Merkezi'ne gelen grup adına konuşan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Ramazan Beyhan, Avusturya, Bulgaristan, İtalya, İngiltere, Macaristan, Almanya, Hırvatistan ve Fransa devlet başkanlarına ve başbakanlarına hitaben yazdıkları mektupta, mültecilerin karşı karşıya kaldıkları trajedinin sona erdirilmesi için harekete geçilmesini istediklerini belirtti. 

Beyhan, kucağında çocuğu bulunan bir babaya çelme takan gazeteci kadını haklı olarak büyük tepkiyle karşılayan AB kamuoyu ve liderlerine, mültecilere yönelik olumsuz uygulamalarının bu çelmeden farklı olmadığını hatırlatmak adına bu mektubu kaleme aldıklarını ifade etti. 

Liderlerin milyonlarca insanın yerlerinden edilerek mülteci haline getirildiğini ve bunların başka ülkelere sığınmak için türlü yolları kullandıklarını düşünerek empati yapmalarının yararlı olacağını aktaran Beyhan, liderlere gönderilen mektubun İngilizce ve Türkçe olarak kaleme alındığını söyledi.

Ramazan Beyhan, mektubun içeriğinde yer verilen ifadeleri şöyle aktardı: 

"Zihninizde 'Ortadoğu' olarak kodladığınız coğrafyamızda, doğrudan ve dolaylı katkılarınızla, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan milyonlarca insanımız mülteci haline getirilmiştir. Açıktır ki, Irak ve Afganistan işgalleri yanında, Arap Baharı olarak adlandırılan süreçlerin manipüle edilerek iç savaşa ya da darbelere sürüklenmesi dünya gündemindeki mülteci akımının ve yaşanan kitlesel mülteci katliamının temel nedenidir. Gelinen noktada; yaşanan mülteci akınları özellikle sınır AB ülkeleri tarafından zorla ya da duvarlar örülerek durdurulmaya çalışıldı, kıyılara yanaşmaya çalışan mülteciler Akdeniz'in ortasında botları delinerek ölüme bırakıldı, Akdeniz mülteci mezarlığına dönüştü. Neticede büyük insanlık suçları her gün farklı şekillerde tezahür etmeye devam etmekte olup, bu suçlara ortaklığınız dolayısıyla hükümetinizin mülteci politikalarını kınıyor ve sizi bu konudaki sorumluluğunuzun bilincine varmaya davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından grup, Büyük Postane'ye geçerek mektupları postaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı