MAZLUMDER'den "28 Şubat" talebi

MAZLUMDER'den "28 Şubat" talebi

Derneğin Ankara Şube Başkanı Ünlü:- "Tutsakların bahanesiz serbest bırakılmasını ve 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini talep ediyoruz"

ANKARA (AA) - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ankara Şube Başkanı Abdurrahman Ünlü, 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini ve hapiste bulunanların bahanesiz serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti.

Ünlü, dernekte yaptığı basın toplantısında, 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesi talebinin artık birçok çevreden yüksek sesle dillendirildiğini belirterek, zamanın DGM'lerinin birçok mazluma ağır cezalar yağdırdığını ifade etti.

DGM'lerin cezaları sonucu hapse girenler için yılların geçtiğini, hükümetlerin, siyasi iktidarların, güç odaklarının, yargı mensuplarının değiştiğini ama hapistekiler için bir şey değişmediğini belirten Ünlü, "tutsakların bahanesiz serbest bırakılmasını ve 28 Şubat siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini" talep ettiklerini söyledi.

Ünlü, "28 Şubatçıların müebbet hapis istemiyle yargılandığı, insanların kendilerine ceza veren hakimlerle aynı cezaevlerinde tutulduğu, örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde 'Bu zulme son verin' demekten, 'Yeter artık' diye haykırmaktan başka bir yolumuz kalmamıştır." diye konuştu.

Milat gazetesi yazarı Tayyar Tercan da 28 Şubat'ın Anadolu insanının ruhuna vurulmak istenen, emperyalistlerin desteklediği bir darbe olduğunu ifade etti.

15 Temmuz'un da bir başka 28 Şubat olduğunu belirten Tercan, "Neticede olan şudur: Millete efendilik yapmak isteyen, kökü dışarıda belli güçlerin, peyderpey 'İpin ucu kaçtı' diyerek her dönem vurdukları darbelerdir." dedi.

Tercan, darbeden hesap sormanın ilk şartının darbenin mağduriyetini gidermek olduğunu belirterek, 28 Şubat mağduriyetlerinin kaldırılması noktasına gelindiği görüşünü dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :