Mazlumder: PKK kayıtsız şartsız silah bırakmalı

Mazlumder: PKK kayıtsız şartsız silah bırakmalı

MAZLUMDER GYK Üyesi Mustafa Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında “PKK kayıtsız şartsız eylemlerinden vazgeçmeli, silahları bırakmalı ve ülke sınırlarının dışına çıkmalıdır” dedi

MAZLUMDER GYK Üyesi Mustafa Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında ‘Hukuka ve huzura çağrı’da bulundu. Akmeşe,  “2,5 yıldan fazla devam eden "çözüm süreci", tüm ülke insanlarına, savaşın sorunları sadece artırdığını barışın ve huzurun ne kadar önemli olduğunu  gösterdi. Savaştan çıkar elde eden, barış ortamını, ülkenin huzur ve refahını istemeyen çevreler yeniden kavga ve kaosun olduğu ortamları istediler. Bunun için ellerindeki bütün imkânları kullandılar” dedi. 7 Haziran seçimleri sonrasında panikleyen terör baronlarının kavuşulması muhtemel barışa mani olmak için yine ve yeniden PKK’yı harekete geçirdiklerinin altını çizen Akmeşe, “PKK, savaş baronlarından aldığı bu görevle, Ceylanpınar'da evlerinde uyuyan polislere yönelik cinayetler, Diyarbakır’da kaza ihbarı yapılarak gelen trafik polislerinin katledilmesi,  Adıyaman'da askerlere yapılan saldırılar, ailesinin yanında ve sivil kıyafetiyle katledilen binbaşı ve İstanbul'da ellerinde kalaşnikoflarla yürüyüş yapan grupların meydan okuyucu tavırları gibi eylemler yaparak barış sürecinin yolunu kesmiş oldu. Bu saldırılar, tahammül edilemez noktalara gelince de devlet, karşı operasyonlara başladı. Zaten yeterli olmayan huzur ortamı daha da bozuldu. İnsanlar ölmeye, analar ağlamaya başladı” diye kaydetti.

ESAS OLAN SUÇLUNUN CEZALANDIRILMASI

Akmeşe şöyle devam etti: Huzurun tesisi için, öncelikle huzurun bozulmasına eylemleri ve katliamları ile sebep olan PKK kayıtsız şartsız eylemlerinden vazgeçmeli, silahları bırakmalı ve ülke sınırlarının dışına çıkmalıdır. Silah bırakması beklenemeyecek olan devlet de, örgütler adına eylem yapanların dahi kendi vatandaşları olduğunu unutmadan kin ve öfke ile değil hukuk içinde kalarak müdahale etmelidir. Müdahalede esas olan suçlunun cezalandırılmasıdır. Kürt halkını, ortamı terörize eden PKK’dan ayrı tutmalı, örgütle birlikte halkın da cezalandırılmasına izin vermemelidir.Kandil’e yapılan hava saldırılarında sivil halkın da öldüğü iddiası eğer doğru ise, bu durum örgütün sivil halkı da canlı kalkan olarak kullanmaktan ve kamoyu oluşturmak için sivil ölümlerin olması için çaba sarf etmekten geri durmayacağının en büyük delilidir. Bu vesileyle PKK’ya savaşın da bir ahlakı olduğunu, sivilleri bir kalkan olarak kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini, yol kesme, çalışan işçileri ve sağlık görevlilerini kaçırma, iş makinelerini yakma gibi sivillere ve sivil yaşam alanlarına dönük alçakça saldırılara bir son vermesi gerektiğini hatırlatırız. Mazlumder, "kim olursa olsun zalime karşı, mazlumdan yana" ilkesinin savunucusudur. "Yaşam Hakkı"nın en temel haklardan olduğuna inanır. Devletlerin yaşamasının da insanların yaşaması ile mümkün olacağı bilinci ile; hukukun hakim olduğu bir dünya arayışına devam edecektir. Bu sebepledir ki, silahların sustuğu, şiddetin değil özgürlüklerin yaşandığı ortamların tesisi için herkesi taşın altına elini koymaya çağırır.  

Ferit Hepokur-Memleket