MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun: Kaos planına 'hayır' diyoruz!

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun: Kaos planına 'hayır' diyoruz!

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, yazılı bir açıklama yaparak ABD Başkanı Trump’un tek taraflı sözde barış planının bölgede kaos çıkarmaya yönelik olduğunu söyledi

MAZLUMDER Konya Şube Başkanı Derviş Argun, yazılı bir açıklama yaparak ABD Başkanı Trump’un tek taraflı sözde barış planının bölgede kaos çıkarmaya yönelik olduğunu söyledi. Argun’un açıklaması şöyle:

ABD yönetimi tarafından ilan edilen tek taraflı sözde barış anlaşması tarih de şahitlik edecektir ki bir kaos planıdır. Bugüne kadar Arap halklarına yönelik aldığı her bir kararla işgal ve katliamlarıyla yol alan İsrail'in önünü açan ABD, bugün itibariyle Kudüs'ün tek ve parçalanmaz İsrail başkenti olduğunu ilan ederek bu çabasını taçlandırmıştır. Hiç şüphesiz Kudüs, Filistin'in ve Filistinlilerin tarihi ve meşru topraklarıdır. Ümmetin ortak malıdır.

Günün sonunda hedeflenen şeyin, Filistinlileri tüm Filistin topraklarından sürüp çıkarmak olduğu çok açık olan bu plan, işgalin ilhaka dönüşmesi, gaspın meşrulaştırılması ve gücün hukuku yok etmesi planıdır. Buna ne Filistin halkının ne de dünya Müslümanlarının izin vermesi düşünülemez.

Trump tarafından tek taraflı olarak ilan edilen sözde yüzyılın anlaşması, Filistin toprakları dışında yaşayan Filistinli mültecilerin ülkelerine dönüşüne yasak koymakta, onların  toprakları üzerindeki iddialarından vazgeçmesini istemektedir. Bu anlaşmanın en tehlikeli maddesi olarak kaydedilen bu durum, bölgede İsrail'in lehine işleyecek bir sürecin başlangıcını oluşturan  demografik bir gerginliğe de sebep olacaktır.

Lübnan'da, Ürdün'de, Suriye'de ve dünyanın bir çok yerinde mülteci olarak kimliksiz bir şekilde yaşayan milyonlarca Filistinlinin, hem geçmişleriyle bağı kopartılacak hem de yaşadıkları ülkelerin tutumları yüzünden bir gelecek inşa edemeyeceklerdir.

Bu plan, şeytani bir plandır. Tek yanlıdır. İşgal devleti İsrail'in yeni yerleşim alanları açmasını sağlayacak, yeni işgaller ve ilhaklara sebep olacak bir plandır.

İsrail bir işgal devletidir ve durdurulmadığı sürece işgale devam edecektir. İlerleyen günlerde çok açık olarak göreceğiz ki İsrail, bugün içeride olan Filistinlileri de topraklarından sürerek Sina çölünde ya da başka bir yerde çadırlarda yaşamaya mahkum edecektir.

MAZLUMDER  olarak, bu plana hayır! diyoruz. Bu planın hayata geçmemesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi deklare ediyoruz. Filistinlilerin onay vermediği hiç bir planın yaşam şansı olmadığını ve bu planın barış değil bir kaos planı olduğunu ilan ediyoruz.

Coğrafyamızda mütemadiyen kaos üreten ABD ve onun oldu bittisi işgalci İsrail, yanına aldıkları Suud, BAE ve Bahreyn gibi kimi körfez ülkeleriyle Filistin davasının sonunu getirmek istemektedirler. Unutulmasın ki Allah(cc), plan kuranların en iyisidir. Ve galip gelecek olan da Allah(cc)'ın planıdır.

Ülkemizin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Filistin davasına sahip çıkacağına inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin daha etkin inisiyatif alması gerektiğini söylüyoruz. Bu kavganın Filistinli kardeşlerimizin omuzlarına bırakılmayacak kadar ağır olduğunun bilincindeyiz. Ve bu bilinçle halkımıza Filistinlilerle omuz omuza olma çağrısı yapıyoruz.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :