MAZLUMDER, 28 Şubat’ın bitmesini istedi

MAZLUMDER, 28 Şubat’ın bitmesini istedi

28 Şubat’ın 21’inci yılında tüm Türkiye’de ortak basın açıklaması yapan MAZLUMDER, Konya’da Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek 28 Şubat mahpuslarının serbest bırakılması istedi.

MAZLUMDER 28 Şubat’ın 21’inci sene-i devriyesinde tüm Türkiye ortak basın açıklaması yaptı.

MAZLUMDER Konya Şubesi üyeleri Konya Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek 28 Şubat zulmünün son bulmasını isteyerek basın açıklaması yaptılar. Programa MAZLUMDER Konya Şube Başkanı M. Selman Dağlı, STK Konya Platform Başkanı Muhsin Görgülügil, ASDER Konya İl Başkanı Mehmet Kanmaz ve dernek üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Muhsin Görgülügil, 28 Şubat’ın sene-i devriyesinde artık mağduriyetlerin giderilmesini istedi. 28 Şubat’ın zaten milli iradeye yapıldığına dikkat çeken Görgülügil,  ‘Bugün halen 28 Şubat’ın yaraları kanıyor. Darbenin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen 600’e yakın kişi  haksız yere hapishanelerde yatıyor. O gün ‘Bu süreç bin yıl sürecektir’ diyenler bugün kuzu kuzu mahkemelerde hesap veriyor. Türkiye tarihine kara gün olarak geçen 28 Şubat’ın sorumlularının hak ettiği cezaları almasını istiyoruz” dedi.

 

28 ŞUBAT ZULMÜ SON BULSUN!

 

MAZLUMDER Konya Şubesi adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Argun,  Ocak ayıyla birlikte 28 Şubat Mahpuslarının Serbest bırakılması talebiyle başlatılan basın acıkması, eylem ve etkinlik dizisinin sekizinci haftasında tüm Türkiye’deki şubelerle birlikte yaptıklarını dile getirdi. açıklamasının devamında ‘Yeter Artık’ diyen Argun, bitmeyen 28 Şubat hayat çalmaya devam ediyor. 28 Şubat mahpusları serbest bırakılsın” dedi. 21 yılda Türkiye’de çok şeylerin değiştiğine dikkat çeken Argun, 28 Şubat’ta tutuklanarak hapislere atılanlar hakkında hiçbir şeyin değişmediğine vurgu yaptı.  28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı hatırlatan Argun, “Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir. Unutulmasın ki mazlumların ahi bütün siyasi ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bahse konu hak talebinin gereğini yerine getirmek, açıktır ki başta Yargı. Hükümet ve TBMM olmak üzere herkes üzerine düşen önemli bir görevdir. MAZLUMDER olarak, Binlerce insanın hayatım karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını istiyoruz.  28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'in brifingi i-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını istiyoruz. 28   Şubat   mahpuslarının   hiçbir   bahane   ya   da   erteleme   olmaksızın   derhal   serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi. Servet R. Çolak – Memleket

img_1523.jpg