Mazlum Milletlerin Umudu Türkiye’dir

Mazlum Milletlerin Umudu Türkiye’dir

Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi, yeni eğitim-öğretim yılının ilk akademik kurul toplantısını gerçekleştirdi.

 

Toplantıya katılan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Yakın coğrafyamızda tarihi, kültürel ve dini bağlarımızın olduğu toplumların umudu Türkiye’dir. Dünyanın öbür ucundaki mazlum milletlerin umudu da Türkiye’dir. Yeni bir misyon inşa edip yeni baştan mazlum milletlerin umudunu gerçekleştireceğimizi umuyoruz.  Bu yüzden üniversiteler olarak devletimize ve milletimize en iyi şekilde hizmet etmeliyiz.” diye konuştu.  Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Hüseyin Kara, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, dekan yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı.

 

TÜBİTAK’TA ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDETTİK

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Küçüködük, fakültenin fiziki yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Küçüködük, “Fakültemizde FEDEK akreditasyonunu başlattık. Bağımsız arşiv odaları, lisanslı MATLAB yazılım ödeneği için başvurularımızı yaptık. Fakültemizi engelli dostu bir fakülte yapmak için çalışmalarımızı başlattık. Köklü bir fakülte olduğumuzdan TÜBİTAK çalışmalarında önemli bir aşama kaydettik. 8 ayrı kuruluş tarafından yapılan dünya sıralamaların dördünde ise fakültemiz önemli bir konumdadır” dedi.

 

BİZ ALLAH’IN HESABINA GÜVENEREK İLERLEMELİYİZ

Toplantıda söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Akademik kurullara katılmaya özen gösteriyorum. Sizlerle beraber olmak, sorunları sizlerden dinlemek, ideallerimizi ve hedeflerimizi sizlerle paylaşmak için bu toplantılar önemli. 15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışmayı çok ucuz atlattık. Çünkü orada hedeflenen bir iktidarı alıp yerine başka bir iktidarı getirmek değildi. Orada hedeflenen ülkeyi kaosa, iç savaşa sürükleyip çeşitli gerekçeler oluşturmaktı. Ve yüz yılı dolmak üzere olan Lozan, Montrö ve Sevr Anlaşmaları’nı dayatmak için uğraştılar. Örnekleri yaşanmıştır. Libya’dan başlayan bir Arap Baharı sürecini Irak, Suriye ve Türkiye ile devam ettirmek istiyorlardı. Şu anki yaşanan süreçte hedef Sunni İslam’dır. Bunu net söylüyorum. Nasıl biz bunu parçalarız, böleriz, birbirine düşürürüz ve birbiriyle savaşır hale getiririz diye düşünüyorlar. Onların bir hesabı vardı ama Allah’ın da bir hesabı var. Biz Allah’ın hesabına güvenerek doğrularımızdan, doğru bildiklerimizden ve hedeflerimizden şaşmadan ilerlemek zorundayız.  Bu nedenle ülkemizin birliği ve beraberliği için her şeyimizi feda etmeye hazır olduğumuzu ve sizlerin de aynı şekilde düşündüğünüzü bildiğimizi burada tekrar etmek istiyorum.  Allah ülkemizi ve bizleri muhafaza etsin. Çünkü yakın coğrafyamızda, tarihi, kültürel ve dini bağlarımızın olduğu toplumların umudu Türkiye’dir. Dünyanın öbür ucundaki mazlum milletlerin umudu da Türkiye’dir. Yeni bir misyon inşa edip yeni baştan mazlum milletlerin umudunu gerçekleştireceğimizi umuyoruz.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi