"Mazlum Coğrafyalarda, Türkiye Bir 'Umut Ülkesi"

"Mazlum Coğrafyalarda, Türkiye Bir 'Umut Ülkesi"

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, yurtdışı kurban çalışmalarını Memleket'e anlattı

'Bu yıl 15 ülkede kurban çalışması yapacağız' diyen Muzaffer Büyük yurtdışı çalışmalarının önemini "Üst düzey devlet erkânının ziyaretleri ve devletlerarası anlaşmalar, bu soğuk rüzgârları yok etti. Emperyalistlerin propaganda kıskacından kurtuldu ve gerçekleri gördüler. Şu anda yurt dışından Türkiye, bir 'umut ülkesi' olarak görülmektedir" şeklinde ifade etti.

mazlum-cografyalarda,-turkiye-bir-umut-ulkesi-(1).jpg

- Bu yıl kaç ülkede kurban çalışmanız olacak?

Bu yıl, Türkiye, Gazze, Sudan, Afganistan, Uganda, Tanzanya, Bangladeş, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Sancak, Suriye, Moro ve Arakan başta olmak üzere 15 ülkede kurban çalışması yapacağız.

-Yurtdışı çalışmaları neden önemlidir?

Biz insanlık ailesi olarak Âdemin çocuklarıyız. Müslüman olmayanlarla 'insanlıkta eş' müslüman olanlarda da 'dinde kardeşiz' Mevlana’nın “Biz pergelin ucunu buraya batırır, yedi düveli dolaşırız” dediği gibi Türkiyeli müslümanlar olarak dünyanın çeşitli yerlerinde yaşayan kardeşlerimizin sıkıntısını, kendi sıkıntımız bilerek paylaşırız. Ribat olarak biz ümmet bütününün bir parçasıyız. “Doğudaki bir müslümanın acısını batıdaki bir müslüman duymadıkça gerçek mümin olmaz” hadisi doğrultusunda sorumluluğumuzu yerine getirme çabasındayız. Bundan dolayı yurt dışı çalışmaları bizim için çok önemlidir.

mazlum-cografyalarda,-turkiye-bir-umut-ulkesi-(2).jpg

- Ümmet coğrafyasının Türkiye’ye yaklaşımı nasıldır?

Osmanlı'nın parçalanmasından sonra, başta İngilizler olmak üzere, ajanlar kullanarak diğer emperyal güçler, yaptıkları propagandalarla Türkleri ve Türkiye’yi kötülemişlerdi. Bunun neticesi olarak uzun bir süre Ortadoğu ve diğer bazı halkı müslüman ülkeler “Türkler Müslümanlıktan çıktı” kuruntusuna kapılmıştı. Fakat Türkiye’nin sıcak ilişkileri başladığında ve özellikle devletimiz TİKA ile gönüllü kuruluşlar da STK’larla kurban ve sosyal yardım kampanyaları başlattıktan sonra ve Türkiye’den, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere üst düzey devlet erkânının ziyaretleri ve devletlerarası anlaşmalar, bu soğuk rüzgârları yok etti. Emperyalistlerin propaganda kıskacından kurtuldu ve gerçekleri gördüler. Şu anda yurt dışından Türkiye, bir “umut ülkesi” olarak görülmektedir. “Osmanlı tekrar diriliyor” sevinci mevcuttur.

-FETÖ ihaneti çalışmalarınızı etkiledi mi?

Başta çok etkiledi. Sanayiye esnaf ziyareti için gittiğimizde “siz de mi cemaatsiniz?” diye Fetö’nün dışındaki diğer cemaatlere de aynı gözle bakılıyordu. Kendimizi anlatarak bunu yavaş yavaş izale ediyoruz. Bu seneki kurban çalışmaları geçen yıla göre düşük seyrediyor. Bu durumdan hemen bütün STK’lar şikâyetçi. Halkımıza cemaat ve vakıfların önemi anlatılmalı. Fetö’ye kızarak diğer dürüst çalışmalara sırt dönülmemesi gereği izah edilmelidir. Şu gerçek bilinmeli: "Halka hizmet hakka hizmettir" Nebevi uygulaması bugün, "veren el ile alan el arasında köprü" vazifesi gören cemaat ve vakıflarla yapılmaktadır. Önemli olan bunu dürüstçe yapmaktır. Dünyada yaptıklarının hesabını ahrette vereceği iman ve bilinciyle yapmak. Fetö’ye kızıp cemaat ve vakıfları yok saymak, pek insaflı ve vicdanlı hareket değildir. 'Pireye kızılıp yorgan yakılmayacağı' gibi kâfire kızıp oruç da bozulmaz. Toplumsal yapının ayakta durmasına ve sosyal patlamalara bizim vakıf ve cemaat geleneğimiz engel olmuştur. Burada yapılması gereken; vakıf, cemaat ve tarikatlar nerede Fetö’leşiyorlar, hemen onu tespit edip ondan vazgeçsinler. Aynaya baksınlar Fetö kalıntısı makyajlarını yok etsinler. Kendilerini çek etsinler. Kuran ve Sünnet formatından geçirsinler. Şeffaf olsunlar. Sızma operasyonları yapmasınlar. Kartlarını açık oynayarak liyakat ve güven esaslarıyla kadrolarda yerlerini alsınlar. Hesap verebilir bir siyaset gütsünler.

- Yıllardır mazlum coğrafyalarda kurban çalışması yapan bir kurum olarak “Kurban” sizin için ne ifade ediyor?

Kurban çalışmalarımız, yıl boyunca midelerine bir lokma et girmeyen insanların, yılda bir defa da olsa etle buluşmaya, bayram münasebetiyle onlarla kaynaşma ve dostluk köprüleri kurmaya vesile olmaktadır. Bunu bilen yardım severler de kurbanının birini Türkiye’de keserken ikinci veya daha fazla kurbanını yurt dışında kesilmesini istemektedir. Bu sevince ortak olmak da bizleri mutlu ediyor ve “veren elle alan el arasında köprü” vazifesini severek yapmaktayız.

- Bağışçıların yurtdışı kesimlerden nasıl haberi olacak?

Bağış yaparken bağışçımızdan cep telefonunu alıyoruz. Kesim işi gerçekleştikten sonra kurbanının kesildiğini mesajla bildiriyoruz. Ayrıca bütün isimler zikredilerek kesilen kurbanların video çekimi de yapılmaktadır. Bu kurban kesim videoları da ribatinsaniyardim.org sitesinden izlenebilmektedir. M. Ali Elmacı-Memleket