Mazaret üretmeyeceğiz

Mazaret üretmeyeceğiz

TBMM’nin 1 Ekim tarihine kadar tatile girmesiyle birlikte AK Parti Karaman Milletvekilleri de ilçe ziyaretlerine başladı.

 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Karaman Milletvekili Recep Şeker Ayrancı ilçesini ziyaret etti. İl ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra Ayrancı Kaymakamı, Belediye Başkanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Genel Meclis Başkanı, İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar ile bir araya gelen Konuk ve Şeker bölgeye yönelik yatırımlar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

‘KIRSAL KALKINMADA ÖNCELİĞİMİZ BARAJLAR’

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Ayrancı başta olmak üzere Karaman’da refah seviyesinin daha da yükseltilmesi, ekonomik anlamda büyük bir sıçramaya imza atabilmesi için kırsal kalkınmanın hayati önemde olduğunu belirterek bu ekonomik sıçrama gayretinde Ayrancı Barajının stratejik bir öneme sahip olduğunu ve barajın Ayrancı ekonomisine, kırsal kalkınmaya daha fazla ve biran önce katkı verebilmesi amacıyla çok sayıda proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.  Sulama, üretim altyapısının güçlendirilmesi, artan üretimin ekonomik değere dönüştürülmesi gibi süreçlerin bütününü kapsayan kırsal ve bölgesel kalkınma endeksli entegre projeler üzerinde yoğunlaştıklarını vurgulayan Başkan Recep Konuk konuşmasında, “Biz kırsal kalkınmaya önem veriyoruz ancak bu klasik manada bir kırsal kalkınma yaklaşımı değildir. Biz topyekûn ve nitelikli bir kırsal kalkınmayı hedefliyoruz. Yani kırsal kalkınmada bugünün şartlarında manasını yitirmiş bir sloganın peşinde değiliz. Biz romantik kırsal kalkınmacı değiliz, ekonomik kırsal kalkınmacıyız. Bizim kırsal kalkınma yaklaşımımızı klasik kırsal kalkınmadan ayıran en temel husus köyün, kasabanın ilçenin ilin ekonomik sürece üretimden kaynaklanan gücüyle asli aktör olarak dâhil olması, üretim altyapısındaki her tür eksikliğin giderilmesiyle üretimde modernleşme hamlesidir. Kırsal kalkınmanın kalbi tarımdır. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın ülke genelinde yapmayı planladığı 1071 gölet projesi kapsamında Ayrancı ilçemiz için daha önce gelen talepler doğrultusunda, 7 ayrı bölgede inceleme çalışmaları sürerken bir bölgede de su ölçüm çalışmaları devam etmektedir” dedi.

‘BİZE DÜŞEN MAZERET ÜRETMEK DEĞİL, MARİFET GELİŞTİRMEKTİR’

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Ayrancı ilçesinde arıcılığın da geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bölgede endüstriyel anlamda gelire dönüştürülecek arıcılığı geliştirmeyi hedefliyoruz. Tarım İl Müdürlüğümüz arıcılığın geliştirilmesinin yanında suya ihtiyaç duymayan tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesine yönelik de gerekli çalışmaları yürütüyor. Ayrıca Ayrancı için bölgedeki Alüminyum Boksit maddesinin işlenmesine yönelikte çalışmaların yapılmasını da önemsiyoruz. Alüminyum boksit rezervi açısından zengin olan bölgenin kalkınmasın da bu kaynağın kullanılmasını ve bölge refahına bu kaynağın önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. Haber Merkezi

‘mazeret-uretmeyecegiz,-marifet-sergileyecegiz’-(4).jpg