Mavi Tünel İçmesuyu Arıtma Tesisinde İnceleme

Mavi Tünel İçmesuyu Arıtma Tesisinde İnceleme

 

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar başkanlığında; Meram Belediye Başkan Vekili Yusuf Yöreli, Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ercan Uslu, DSİ 4. Bölge Müdür Yardımcısı H. Koray Bilgi ve ilgili Kurum ve Kuruluşların temsilcilerinden oluşan heyet, 16 Ocak Salı günü “Mavi Tünel İçmesuyu Arıtma Tesisi” ve “İsale Hattı”nda incelemelerde bulundu.

İnceleme programı, Arıtma Tesisi Şantiye Binasında düzenlenen toplantı ile başladı. DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar yaptığı konuşmada; “Mavi Tünel İçmesuyu Konya için çok önemli bir proje. Konya il merkezi, Çumra ilçesi ve İçeri Çumra beldesinin 2050’li yıllara kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak. Performans testlerine başlamadan önce işin ilerleme durumunu ve darboğazları konuşmak ve çözüm yollarını değerlendirmek üzere toplandık. Performans testlerinde büyük bir problem beklenmiyor. Ancak Arıtma Tesisinde tam kapasite çalışması için taşkın tesisinin bir an evvel bitirilmesi gerekiyor. Yüklenici Firma temsilcileri bu konuda hızlı bir çalışma gerçekleştiriyor.” dedi.

Konuşmasına, İsale Hattı’nın şehir içi geçişlerinde yaşanabilecek sıkıntıları ve özel mülkiyet konuları ile devam eden Bölge Müdürü Çınar; “Vatandaşı mağdur etmeden çalışma yapmamız gerekiyor. Bu konuda yüklenici firma azami gayreti gösteriyor. Şehir içi geçişlerde Meram ve Büyükşehir Belediyesi aynı hassasiyeti gösterecektir. Kamulaştırma iş ve işlemlerini 2018 yılı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. İşi hızlandırmak için Telekom ve Tedaş vb. kurumlarla koordinasyon içerisinde çalışıyoruz.

Su ile ilgili projelerde çalışmak zor ve meşakkatli, ancak getirisi ve halkımızın memnuniyetini görmek bütün zorlukları unutturuyor. Bu nedenle bütün gücümüzle çalışarak biran önce Konya’mızın memba kalitesinde suya kavuşmasını arzu ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda Kurum temsilcileri ve yüklenici firma yetkilileri ile işlerin ilerleyişi ve darboğazlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Çalışmaların ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde yürütülmesi ve hızlandırılması konusunda mutabakata varıldı.

Toplantı sonunda Heyet çalışma sahasına geçerek Arıtma Tesisi Taşkın Tahliye hattı ve İsale Hattında incelemelerde bulundu. Haber Merkezi 

mavi-tunel-icmesuyu-aritma-tesisinde-inceleme-(4).jpg