"Mavi Marmara"'ya Yapılan Saldırının 5. Yılı

"Mavi Marmara"'ya Yapılan Saldırının 5. Yılı

Gazze'de, İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının 5. yıl dönümünde hayatını kaybedenler anıldı

GAZZE (AA) - Gazze'de İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 5'inci yıl dönümü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Gazze Limanı'ndaki Mavi Marmara Anıtı yakınında düzenlediği etkinliğe katılan Filistinliler saldırıda ölenlerin isim ve resimlerinin olduğu balonları gökyüzüne bıraktı.

İHH Gazze Bürosu Müdürü Mehmet Kaya AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün burada Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden ve kanları Filistinlilerin kanlarına karışan kardeşlerimizi anıyoruz" dedi.

Hayatını kaybedenlerin kanının yerde kalmayacağını söyleyen Kaya, Mavi Marmara şehitlerinin İslam ümmetinin birleşmesine vesile olduğunu ifade etti. 

Hamas yetkililerinden Basim Naim ise Mavi Marmara olayının İslam ümmetinin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu kaydederek, İsrailli yetkililerin Türklere ve Filistin halkına karşı işledikleri suçlara karşı yargılanması çağrısında bulundu. 

Türk halkının ve hükümetinin Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin halkına verdiği desteği öven Naim "Siyasi, diplomatik ve medya alanındaki desteğin yanı sıra Türkiye'den Filistin halkına milyonlarca dolar yardım geliyor" diye konuştu.

İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Muhammed el-Hindi de Mavi Marmara'nın Filistin halkının kalbinden hiç silinmeyeceğini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı