Mavi Marmara'ya saldırı davası

Mavi Marmara'ya saldırı davası

İHH Genel Başkanı Yıldırım:- "Amerika'da, ambargoyu uygulayan ilk başbakan Ehud Barak, mahkemeye çekildi ve uluslararası terör suçu işlemekten mahkeme önüne çıkıyor. İspanya'da Netanyahu, Liberman ve kabinesinden 6 kişi ile kanlı, cani, terörist eski MOSS

İSTANBUL (AA) -  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisine saldırı sonrası açılan davalara ilişkin, "Amerika'da, ambargoyu uygulayan ilk başbakan Ehud Barak, mahkemeye çekildi ve uluslararası terör suçu işlemekten mahkeme önüne çıkıyor. İspanya'da Netanyahu, Liberman ve kabinesinden 6 kişi ile kanlı, cani, terörist eski MOSSAD başkanı, tutuklama kararıyla karşı karşıya kaldı" dedi.

Mavi Marmara'ya saldırı davasının mağdur, müşteki ve avukatları, davanın 10. duruşması öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayının önünde toplandı.

Burada konuşan Yıldırım,  İsrail'in genç kızların üstüne kurşun yağdırdığını, çocukları öldürdüğünü, Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar'dan arındırmaya çalıştığını söyledi. 

Bütün dünyanın gözü önünde İsrail'in Filistin topraklarında kan ve gözyaşı akıttığını belirten Yıldırım, "İsrail, dünyaya kafa tuttuğunu zannediyor. İsrail, aslında kendinde olmayan bir gücü atfediyor. Böyle bir dönemde Allah'a şükürler olsun, Akdeniz'e çıktık. İçimizde Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler, putperest ve ateistler vardı, ama yürekleri çok temizdi. Birlikte hareket ediyorlardı. Mücadele ederken din, dil, ırk ayrımı yapmadan sadece 'zalime karşıyız' diyorlardı. Belki de tarihsel manada ilk defa böyle bir birliktelik kurulmuştu. Fakat İsrail, açık denizde Mavi Marmara gemisini vurdu, bizi tutukladı ve sorguladı" diye konuştu.

- "İsrail'e yeni sürprizlerimiz var"

Saldırıdan sonra gemide bulunan aktivistlerin dünyanın dört bir yanından İsrail aleyhine davalar açtığını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: 

"Bir gün gelecek Allah'ın izniyle bu ördüğünüz duvarların arkasına siz hapsolacaksınız, dedik. Nasıl ki bir Filistinli çocuk, tedavi olmak için yurtdışına çıkamıyorsa, sizin engelinizle karşılaşıyorsa, öyle davalarla karşılaşacaksınız ki sizler de, Mavi Marmara gemisine saldırı emrini verenler de, saldıran askerler de artık işgal ettiğiniz Filistin topraklarına hapsolacaksınız. Yeryüzüne yaydığınız servetinizi kontrol edemeyeceksiniz. Bunlar, İsrail'den mallarını kaçırdılar. Bunlar, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu, İHH'yı uluslararası terörist ilan etmek istediler. Bunu yapamadılar, çünkü biz haklıydık. Şimdi Amerika'da, ambargoyu uygulayan ilk başbakan Ehud Barak mahkemeye çekildi ve uluslararası terör suçu işlemekten mahkeme önüne çıkıyor. İspanya'da Netanyahu, Liberman ve kabinesinden 6 kişi ile kanlı, cani, terörist eski MOSSAD başkanı, tutuklama kararıyla karşı karşıya kaldı. İsrail panikte. İsrail'e yeni sürprizlerimiz var. Daha birçok yerde bu davalarla karşılaşacaksınız."

Yıldırım, Uluslararası Ceza Mahkemesine de çağrı da bulunarak, davaya bakan savcıdan sanıkların mahkeme önüne çıkartılmasını istedi. 

Türkiye'deki mahkemelerden alınan tutuklama kararlarının Interpol'e gönderilmesi talep eden Yıldırım, "Burada tutuklama kararını çıkaran hakim ve savcıları tebrik ediyorum. Eğer tutuklama kararını engelleyen siyasi ve bürokratlar varsa, hukuksuz yere adaletin tecellisini engelleyen hepsiyle de hesaplaşırız. İsrail'e de sesleniyorum. Türkiye'yi sizden kopardık, sıra diğer ülkelerde. Adresiniz gargat ağacı, sığınacak tek yeriniz orası kaldı. Çünkü dağlar ve taşlar sizin varlığınızı bütün insanlığa ilan etti" ifadelerini kullandı.

- "Biz, davamızın takipçisiyiz"

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda şehit olan Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan ise Amerika'da açılan davalar hakkında bilgi verdi.

Doğan, Furkan Doğan'ın doğum gününde bir konferans vermek için Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde bulunan eski İsrail başbakanlarından Ehud Barak'a direkt tebligat yapılarak dava açıldığını söyledi.

Bunun Amerika tarihinde İsrail üst yetkilileri hakkında bu şekilde açılan ilk dava olduğuna dikkati çeken Doğan, "Bundan sonra geri dönüş yok. Duyduğum kadarıyla Ehud Barak, davayı takip etmek için bir avukat görevlendirmiş. Davanın tarafları teşkil etmiş bulunuyor. Bundan sonra bu davayı takip ederek ceza mahiyetinde bir karar çıkacağını umuyoruz. Dünyadaki tüm davaların ortak noktası, İstanbul'daki dava. Biz, davamızın takipçisiyiz" şeklinde konuştu.  

- Güney Afrika'da İsrailli komutanlar için tutuklama kararı

Mavi Marmara gemisinde bulunan Güney Afrika vatandaşı gazeteci Gadija Davids'in avukatlarından Ziyaad Patel de Güney Afrika'daki soruşturma kapsamında, Türkiye'deki davada yargılanan ve haklarında tutuklama ile Interpol vasıtasıyla yakalama kararı olan dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Korgeneral Gabriel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Eliezer Marom, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Tuğgeneral Avishai Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Tümgeneral Amos Yadlin hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını söyledi. 

Kararı veren savcılığın, bu 4 kişinin bilgilerini sınır polis birimlerine bildirdiğini aktaran Patel, bu kişilerin Güney Afrika'ya deniz, kara veya hava yoluyla girmeleri halinde tutuklanacaklarını ifade etti. 

Patel, komutanların yakalandıklarında Türkiye'ye teslim edilebilecekleri ve ayrıca Güney Afrika'nın bu kararı Türkiye'ye gönderdiği bilgisini de verdi. 

Patel, kararın alınmasından sonra İsrail yönetiminin siyonist lobilerle birlikte Güney Afrika makamlarına bu kararın geri alınması için yoğun bir baskı yaptığına dikkati çekti.

Saldırıda şehit edilen Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da tutuklama kararlarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Gemide katledilenlerin Türkiye vatandaşı olduğunu anımsatan Topçuoğlu, "Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısı, tüm vicdanlar sizinle birlikte. Bu davanın açılması gerekiyor. Kendi Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve yeni kabinedeki kardeşlerime şunu söylüyorum; 3 yıl ve 10. duruşma, 1,5 yıldır da Interpol kararı beklemekte. Şehit aileleri olarak sizlerden Mavi Marmara Interpol kararının gönderilmesini istirham ediyoruz" şeklinde konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı