Matthew kasırgası nedeniyle elektrik kesintisi

Matthew kasırgası nedeniyle elektrik kesintisi

NEW YORK (AA) - ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Matthew Kasırgası nedeniyle ülkede, 2,5 milyon kişiye elektrik verilemediğini duyurdu. EIA'dan yapılan...

NEW YORK (AA) - ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), Matthew Kasırgası nedeniyle ülkede, 2,5 milyon kişiye elektrik verilemediğini duyurdu.

EIA'dan yapılan açıklamada, 7-13 Ekim'de ABD'nin Florida, Georgia, Virginia, Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerini etkileyen ve sel baskınlarına yol açan Matthew Kasırgası nedeniyle, 9 Ekim'de söz konusu 5 eyalette toplam 2,5 milyon aboneye elektrik verilemediği bildirildi.

Kasırga nedeniyle, Florida eyaletindeki abonelerin yaklaşık yüzde 10'una elektrik hizmeti sağlanamadığını kaydeden EIA, bu oranın Kuzey Carolina'da yüzde 14'e, Güney Carolina'da da yüzde 33'e çıktığını belirtti. EIA, Georgia ve Virginia eyaletlerin her birinde de abonelerin yüzde 7'sine elektrik verilemediği bilgisini paylaştı.

EIA açıklamasında, ABD federal yasalarına göre, saatte en az 72 mil (116 kilometre) hıza ulaşan bir kasırganın herhangi bir bölgeye varmasından en az iki saat önce bölgede bulunan nükleer santrallerin kapanması gerektiğini bilgisini verdi.

Santrallerin yeniden devreye girmesi için ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu'ndan (FEMA) onay alınması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, onay alımından 72 ila 120 saat içinde santrallerin elektrik vermeye başladığı ifade edildi.

Matthew Kasırgası nedeniyle, Kuzey Carolina'da 26, Güney Carolina'da 4, Florida'da 12, Georgia'da 3, Virginia'da da 1 kişi olmak üzere, ABD'de toplam 46 kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :