Masum kızın ölmeden önce bıraktığı not şok etti!

Masum kızın ölmeden önce bıraktığı not şok etti!

Esed güçlerince bombardımana tutulan Doğu Guta'da hayatını kaybeden Suriyeli kız üzerinden trajik bir not kağıdı çıktı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalında bulunan Doğu Guta'da bombardımanlar dinmek bilmiyor. Esed rejimine bağlı uçaklar, 'teröristleri' hedef alma bahanesiyle sivillerin üzerine bomba yağdırıyor.

Bombardımanlar sonrası cesetleri toplamak ve yaralıları tedavi etmek için Doğu Guta'ya giren çevredekiler, saldırılarda hayatını kaybeden Suriyeli bir kız üzerinde not buldu.

Bombardımanların artmasıyla öleceğini anlayan kız, son anlarında eline aldığı kağıt ve kalemle kanlı bir not bıraktı. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan notta onu bulacak olan kişilere hitaben şu ifadeler yer alıyordu: ''Allah çocuklarını korusun. Yanınızda tahin, ekmek, buğday, yağ varsa... Çünkü kardeşlerim açlıktan ağlıyor...Yiyecek bir şeyimiz yok. Yapacak işimiz de yok'

Buldukları not karşısında büyük şaşkınlık yaşayan aktivistler bu notu internette paylaştı ve Esed güçlerinin çepeçevre kuşattığı Doğu Guta'ya gıda malzemesi girişine izin vermediği, şehirdekilerin açlıktan öldüğünü söylediler.Esed güçleri, aç bıraktığı sivilleri, 'teröristleri vurma' bahanesiyle öldürmeye devam ediyor. Rejim, bir haftada kadın ve çocukların da bulunduğu 177 kişiyi öldürdü. 300'den fazla kişi ise yaralı.

Kentin çevresine kontrol noktaları kuran hükümet güçleri, gıda malzemelerinin geçişlerine izin vermiyor. Açlıktan bir süre ot yiyen halk, onu da bulamayınca çaresizce ölümü bekliyor.