Maskelerle geldiler, 500 bin liralık cep telefonunu böyle çaldılar

Karaman'da maske takan 3 hırsız, kaldırım taşı ile camı kırarak telefoncudan 500 bin liralık cep telefonu çaldı. Firari hırsızın 6 ay önce Konya Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği ortaya çıktı.

Karaman'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen bir hırsızlık olayında, kar maskeli 3 şüpheli, Kirişçi Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde bulunan bir telefoncuya girdi. Maske takarak tanınmamak için çaba sarf eden M.B. (23), M.Y. (16) ve K.E.Y. (16) isimli şüpheliler, iş yerinin camını kaldırım taşı ile kırarak içeriye girdi.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelilerden biri dükkanın etrafını kontrol ederken, diğer ikisi hızla içeri girip tezgaha yöneliyor. Kısa sürede yaklaşık 500 bin lira değerindeki 14 adet akıllı cep telefonunu çaldıktan sonra olay yerinden hızla kaçan hırsızlar, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerle tespit edildi.

Polis, hırsızlık olayının ardından 6 saat içinde Hırsızlık Büro Amirliği ekipleriyle birlikte harekete geçti. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin kimlik kontrollerinin birkaç saat önce yapıldığı tespit edildi. M.B.'nin kıyafet değiştirerek dolaştığı sırada yakalanmasıyla birlikte diğer iki şüpheli de polis tarafından kısa sürede ele geçirildi.

Hırsızlık Büro dedektifleri, zanlıların hırsızlık sırasında giydikleri kıyafetleri çöp bidonunda buldu. Ayrıca çalınan 14 cep telefonundan 10'u da şüphelilerin sakladığı yerlerde bulunarak iş yerine teslim edildi.

Yapılan sorguda ortaya çıkan bilgilere göre, M.B.'nin 6 ay önce Konya Yarı Açık Cezaevi'nden firar ettiği ve yakalanmamak için kardeşinin kimliğini kullandığı belirlendi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından adliyeye sevk edilen 3 hırsızlık zanlısı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.