Marsel İlhan, ABD Açık'ta 2. tura yükseldi

Marsel İlhan, ABD Açık'ta 2. tura yükseldi

Milli tenisçi Marsel İlhan, Çek Radek Stepanek karşısında setlerde 2-1 öndeyken rakibinin mücadeleden çekilmesiyle 2. tura yükseldi - Marsel İlhan: "İnşallah sene sonunda sıralamada ilk 50'ye girmek istiyorum"- Marsel İlhan'ın ikinci turdaki rakibi, geçen

NEW YORK (AA) - Milli tenisçi Marsel İlhan, sezonun son "grand slam" tenis turnuvası ABD Açık'ın ilk gününde Çek Radek Stepanek karşısında setlerde 2-1 öndeyken rakibinin mücadeleden çekilmesiyle adını ikinci tura yazdırdı.

Kariyerinde üçüncü kez ABD Açık'ın ana tablosunda mücadele eden dünya sıralamasının 83 numarası Marsel İlhan, rahat bir oyun ortaya koyduğu ilk seti 6-0 kazandı. İkinci seti 6-2 ile alan Stepanek karşısında üçüncü seti 6-4'le kazanan Marsel İlhan, setlerde skoru 2-1 yaptı. 

Milli tenisçi, 3-2 önde götürdüğü dördüncü sette rakibinin maçtan çekilmesiyle adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Sakatlığı sebebiyle uzun süre kortlardan uzak kalan ve dünya sıralamasının 281. basamağında bulunan Stepanek, 2006'da dünya 8'inciliğine kadar yükselmişti.

 

- Marsel İlhan'ın hedefi ilk 50

 

Marsel İlhan, karşılaşmanın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, tecrübeli bir rakip karşısında galip geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

ABD Açık'ta üst turları görmek istediğini kaydeden milli tenisçi, "Bu sene direkt ana tabloya girdim. Çok önemli maçlar kazandım. Artık bu seviyede oynuyorum. İnşallah sene sonunda sıralamada ilk 50'ye girmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

- İkinci turda rakip Benoit Paire

 

Marsel İlhan, ABD Açık'ın ikinci turunda geçen senenin finalisti 4 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori'yi 3-2 yenen Fransız tenisçi Benoit Paire ile karşılaşacak.

Dünya sıralamasının 41 numarası Benoit Paire, Nishikori karşısında ilk seti 6-4 kazanmasına rağmen daha sonraki iki seti 6-3 ve 6-4'le kaybetti. Mücadelenin dördüncü seti tie-break'e giderken, bu seti 7-6'yla alan Fransız tenisçi, beşinci seti de 6-4 kazandı ve ikinci tura yükseldi.

Turnuvada ikinci tur maçları, 2-3 Eylül'de oynanacak. Grand slam sahnesine ilk kez 2009 ABD Açık'ta çıkan Marsel İlhan, bugüne kadar boy gösterdiği 10 grand slam turnuvasında da 2. turdan ötesini göremedi.

ABD Açık'ta üçüncü kez ana tabloda yer alan Marsel İlhan, 3 sezondur elemeleri geçemediği turnuvaya, 2009 ve 2011'de ikinci turda veda etmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı