Marmaris'te "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Marmaris'te "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"

Muğla'nın Marmaris ilçesinde "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"na katılan kadınlar, günlük kıyafetleriyle pedal çevirdi

MUĞLA (AA) - Marmaris'te kadınları bisiklet kullanmaya teşvik etmek ve onların her türlü kıyafetle bisiklet kullanabileceğini göstermek amacıyla düzenlenen "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" renkli görüntülere sahne oldu. 

Marmaris Bisiklet Derneği'nce gerçekleştirilen etkinlikte 50 bisikletli kadın, Atatürk Meydanı'nda toplandı. Kendileriyle bisikletlerini balon ve çiçeklerle süsleyen kadınlar daha sonra turlarına başladı.

Sahil boyunca "Bisiklete binelim, özgürlüğü seçelim" ve "Egzoz kokusuna karşı, parfüm kokusu" diye sloganlar atan kadınlar, 15 kilometre pedal çevirdi. Organizasyon, vatandaşların ve turistlerin ilgisini çekti. Yol kenarındaki vatandaşlar alkışlarla bisikletli kadınlara destek verdi. 

Etkinliği düzenleyen Marmaris Bisiklet Derneği üyesi Zeynep Soyer ve İnci Orman, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu"nu 20 Eylül'de Türkiye'nin bir çok ili ile aynı zamanda gerçekleştirmeyi planladıklarını, ancak yağışlı hava nedeniyle bugüne ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Etkinlikle kadınların her türlü kıyafetle bisiklet kullanabileceğini vurgulamak istediklerini belirten Orman,  "Amacımız kadınları bisiklet kullanmaya yönlendirmek" dedi. 

Tura bazı erkeklerin de eşlerine destek vermek amacıyla katıldığı görüldü. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı