Marmaris'te köpeklerin zehirlenmesi davası

Marmaris'te köpeklerin zehirlenmesi davası

İSTANBUL (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde komşularına ait iki köpeği zehirlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Kaan Ünveren'in talimatla İstanbul'da...

İSTANBUL (AA) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde komşularına ait iki köpeği zehirlediği iddiasıyla tutuksuz yargılanan Kaan Ünveren'in talimatla İstanbul'da ifadesi alındı.

Bakırköy 37. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Kaan Ünveren, müşteki sanık Tevfik Edhem Dirvana ve taraf avukatları ile sunucu Tanem Sivar Dirvana katıldı.

Ünveren yaptığı savunmasında, bir şeyden haberi yokken Marmaris Jandarma Karakolu'ndan çağrıldığını, orada köpekleri zehirlemekle suçlandığını söyledi. Tevfik Edhem Dirvana ile eskiden dostluğu olduğunu, bir süre tesislerinde kaldığını ifade eden Ünveren, "Yalancı tanık getirip dinlettiler. Güya köpeklere zehir verirken videomu çekmişler. Daha sonra avukatımla 'varsa böyle görüntüler ortaya çıkarın' dedik ancak böyle bir görüntü olmadığı için ortaya çıkarmadılar. Video kaydı olduğunu söyleyen tanığın daha sonra şizofren hastası olduğunu öğrendim." ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatının, "Sanığın ifadesinde sabıkasız olduğunu söylediğini ama sanığın 6 sabıkasının bulunduğunu, cezaevinde yattığını ve şartlı tahliye olduğunu" söylemesi üzerine Ünveren, "Sabıkam olduğundan haberim yoktu. Kimse benden sabıka belgesi istemedi." dedi.

"Tanık Nalan Erinalçık'a, müvekkillerinin köpeklerini öldüreceğinizi, zehirleyeceğinizi belirttiniz mi, daha önce de böyle beyanlarınız oldu mu?" sorusuna sanık Ünveren, "Benim böyle bir beyanım olmadı." diye konuştu.

Müşteki avukatının, evinde yapılan aramada köpeklerin zehirlendiği methomyl isimli zehrin bulunduğunu ve bunun ne zaman, nereden alındığını sorması üzerine Ünveren, evinde böyle bir zehir bulunmadığını öne sürdü.

Kaan Ünveren, "Davaya konu olan köpeklerden birisinin ölü olarak havuzunda bulunması" sorusuna da "Benim bu olaydan haberim yok." yanıtını verdi.

İddianamede ayrıca üzerine atılı olan "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "alenen yaralama" suçlarını da reddeden Ünveren, beraatini istedi.

Duruşma sırasında sunucu Tanem Sivar Dirvana'nın göz yaşlarını tutamadığı görüldü.


- "İyi değilim, kendisiyle olaydan sonra ilk kez karşılaştım"

Duruşmanın ardından Tevfik Edhem Dirvana ile eşi Tanem Sivar Dirvana, gazetecilere açıklama yaptı.

Tanem Sivar Dirvana, verdikleri mücadeleye yorulmadan devam edeceklerini belirterek, "Bugün salonda yaşananlar başta ailemiz ve toplum için ne kadar saldırgan, ne kadar şiddete meyilli bir insan olduğunun aslında bir nevi özeti oldu. O yüzden diliyorum, en doğru, en yerinde karar zaten verilecektir. İyi değilim, kendisiyle olaydan sonra ilk kez karşılaştım." diye konuştu.

Tevfik Edhem Dirvana da "Adaletin yerini bulması için sabırla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avukat arkadaşlarımızın da desteğiyle adaletin sağlanacağına eminiz. Devletimize ve adalet sistemimize güveniyoruz. Bizi bu adamın saldırılarına karşı koruyacağını ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

- Olay

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Zeynep Dirvana ve oğlu Tevfik Edhem Dirvana'nın evlerinin bahçesinde "Pamuk" ve "Django" adlı köpekleri, geçen yıl yaz aylarında zehirlenmiş olarak bulunmuştu. Köpek sahiplerinin Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına şikayeti üzerine yapılan soruşturma sonunda, komşuları Kaan Ünveren (52) hayvanları zehirlediği iddiasıyla tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :