Marmaris'te "Çin Parkı" protestosu

Marmaris'te "Çin Parkı" protestosu

Çin mimarisine uygun yaptırılmış Jinan Parkı'nda toplanan vatandaşlar dev Türk bayrağı ve gökbayrak açtı- Parkın kaldırılmasını isteyen protestocular, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Türklere yönelik uygulamalarını eleştiren dövizler taşıdı, sloga

MUĞLA (AA) - Marmaris'te "kardeş şehir" Jinan ile dostluk ilişkilerini geliştirmek amacıyla yaptırılan Çin Parkı'nı protesto eden vatandaşlar parkın kaldırılmasını istedi. 

Atatürk Caddesi üzerinde Marmaris Belediyesi tarafından Çin mimarisine uygun yaptırılmış Jinan Parkı'nda toplanan vatandaşlar, dev Türk bayrağı ve gökbayrak açtı. Protestocular Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Türklere yönelik uygulamaları eleştiren dövizler taşıyarak sloganlar attı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Yılmaz, Doğu Türkistan'da 66 yıldır Çin zulmü yaşandığını ve özgür dünyanın bu vahşeti Filistin ve Kerkük'te olduğu gibi sadece seyrettiğini dile getirdi.

Marmaris Belediyesinin Çin Parkı'nı kaldırması gerektiğini savunan Yılmaz, "35 milyon Müslüman ve Türk'ün acısını hiçe sayarak Marmarisli'nin parasıyla Türk düşmanları için bu ucube parkı yapanları kınıyoruz" dedi.

Jinan kenti ile Çinli turistler gelmesi için kardeşlik anlaşması yapıldığını hatırlatan Yılmaz, Marmaris'te bugüne kadar Çinli turist görmediklerine dikkati çekti. Yılmaz, ilçeyi ziyaret eden bir kaç Çinli'nin ise tatil için değil maden aramak için geldiğini iddia etti. 

Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı protesto, olaysız sona erdi. 

Marmaris ile Çin'in Shandong eyaletinin 6 milyon nüfuslu başkenti Jinan arasında 2011'de "kardeş şehir protokolü" imzalanmış ve dostluk ilişkilerine katkı sağlaması amacıyla 2 yıl önce oluşturulan park, Jinan'dan gelen heyetin de katılımıyla açılmıştı.  

AA

Kaynak:Haber Kaynağı