Mario Balotelli'ye ırkçılık

Mario Balotelli'ye ırkçılık

İngiltere'den İtalya'nın köklü kulübü Milan'a transfer olan golcü futbolcu Mario Balotelli'ye kulübünün içinden ırkçı benzetme

 

Milan Başkanı Silvio Berlusconi'nin kardeşi ve kulübün ikinci başkanı Paolo Berlusconi'nin Mario Balotelli'ye yönelik kullandığı 'küçük zenci' ibaresi gündemi sarstı.

Manchester City'den AC Milan'a transfer olduktan sonra ülkede oldukça konuşulan isimlerden olan Mario Balotelli'ye yönelik, Milan Başkanı Silvio Berlusconi'nin kardeşi Paolo Berlusconi'nin sarfettiği ifadeler gündeme oturdu.

İtalya'da La Repubblica Gazetesi'nin sahibi ve Milan kulübünün ikinci başkanı olan Paolo Berlusconi, Monza'da katıldığı politik bir toplantıdaki "Evet, şimdi ailemizin küçük zencisini izleme zamanı. Tüm genç bayanlar da başkan Silvio Berlusconi ile tanışma fırsatını yakalamak için davetlidir" ifadelerini kullanması gündeme bomba gibi düştü.

Başkan Silvio Berlusconi'nin, oyuncusu Kevin Prince Boateng'in maruz kaldığı ırkçılık sonrasında sahayı terketmesini alkışlaması ve oyuncusuna destek olmasının ardından, başkanın kardeşinin bu söylemleri İtalya'da bomba etkisi yarattı. Balotelli'nin bu olaya ne tepki vereceği ise merakla bekleniyor.