Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'deki terör saldırısı

PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Piyade Er Kaymak'ın naaşı, Ordu'ya gönderildi

SAMSUN (AA) - Mardin'de askeri zırhlı aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan Piyade Er Yunus Kaymak'ın naaşı, Samsun-Çarşamba Havalimanına getirildikten sonra Ordu'ya uğurlandı.

Mardin'deki törenin ardından askeri kargo uçağıyla Samsun-Çarşamba Havalimanına getirilen Kaymak'ın cenazesini karşılamak için gelen yakınları, kapının açılmasıyla uçağa koştu.

Polislerin güçlükle şehit yakınlarını sakinleştirmesinin ardından uçaktan Kaymak'ın naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada kardeşleri de şehit Kaymak'ın cenazesini omuzladı.

Şehidin babası Cemil Kaymak, Samsun Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sedat Bulut'a sarılarak ağladı. Anne Şehri Kaymak da gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Kaymak'ın naaşı, daha sonra toprağa verilmek üzere karayoluyla memleketi Ordu'nun Akkuş ilçesinde gönderildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Ali Karatekeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Garnizon Komutanı Kıdemli Bulut, Samsun İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, mülki ve askeri erkan katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :