Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'deki terör saldırısı

PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Akyüz'ün cenazesi, Adana'da toprağa verildi- Şehidin eşi Akyüz:- "Aşkım gitti. Canım yanıyor. Yaktılar bizi, onlar da yansın. Üç ayda bir geliyordun, gü

ADANA (AA) - Mardin-Diyarbakır karayolunda, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Piyade Uzman Çavuş İslam Akyüz, Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'deki törenin ardından askeri uçakla Adana Havalimanı'na getirilen şehit Akyüz'ün naaşı, burada şehidin eşi Nazmiye, annesi Ayşe ve babası Mustafa Akyüz ve yetkililer tarafından karşılandı.

Şehidin cenazesi babaevinin bulunduğu merkez Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ne götürüldü. Burada taziyeleri kabul eden şehidin yakınları, tabutun başında uzun süre ağladı.

Daha sonra şehit Akyüz için Buruk Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınları, Vali Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, siyasi parti, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin tabutuna sarılan eşi, annesi, babası ile kardeşleri güçlükle sakinleştirildi. Acılı eş Nazmiye Akyüz, "Aşkım gitti. Canım yanıyor. Yaktılar bizi, onlar da yansın. Üç ayda bir geliyordun, gün sayıyorduk, bizi bıraktın gittin." diye feryat etti.

1,5 yaşındaki kız çocuğu babası Akyüz'ün cenazesi, İl Müftüsü Arif Gökce'nin kıldırdığı cenaze namazın ardından toprağa verildi.

Dün, terör örgütü PKK mensuplarının Mardin-Diyarbakır karayolunda tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 3 asker şehit olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :