Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'deki terör saldırısı

Saldırıda şehit olan Jandarma Er Kaymak'ın Ordu'daki babaevine acı haber ulaştı

ORDU (AA) - Mardin-Diyarbakır karayolunda, askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Er Yunus Kaymak'ın ailesine acı haber verildi.

Piyade Er Kaymak'ın (20) şehadet haberi, Akkuş ilçesi Çayıralan mahallesinde yaşayan babası Cemil ve annesi Şehri Kaymak'a Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Belediye Başkanı İsa Demirci ve askeri yetkililer tarafından verildi.

Bekar ve 7 kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen şehidin acı haberini aldıktan sonra fenalaşan aile yakınlarına sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları da eve gelerek aileyi teselli etti. Bu sırada eve ve sokağa Türk bayrakları asılırken, evin önünde taziye çadırı kuruldu.

Öte yandan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, sosyal medya hesabından taziye mesajı yayımladı.

Balkanlıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mardin'de askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Akkuşlu Piyade Er Yunus Kaymak kahramanımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum."

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'da, "Vatanı uğruna şehit düşen Ordulu askerimiz Yunus Kaymak'ın acı haberini üzüntüyle öğrendik. Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :