Mardin'deki terör saldırısı

Mardin'deki terör saldırısı

Midyat ilçesinde teröristlerce bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği öğrenildi- Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir: - "Kahraman korucularımız

MARDİN (AA) - Mardin'in Midyat ilçesinde Anıtlı Jandarma Karakolu'na terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, aracı erken fark eden korucuların kendilerini siper ederek büyük bir faciayı önlediği bildirildi.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, AA muhabirine, Midyat ilçesinde 2 korucu ve 1 askerin şehit olduğu saldırıya ilişkin,"Kahraman korucularımız her zaman olduğu gibi burada da kahramanlıklarını ortaya koymuşlardır. Hem köyü hem de karakolu korumuş, canlarını feda etmişlerdir." dedi.

Korucuların karakola doğru ilerleyen minibüsü durdurmak istediğini, aracın "dur" ihtarına rağmen ilerlediğini belirten Kandemir, "Korucularımız aracı ateş açarak durdurmaya çalışmış. Araç bariyerlere çarparak patlayıcı infilak etmiştir. Patlama sonucunda da maalesef 2 korucumuz ve 1 askerimiz şehit olmuş, 9 güvenlik görevlimiz de yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

Terörü lanetlediklerini ve saldırıyı kınadıklarını aktaran Kandemir, şunları kaydetti:

"Terör örgütü bir kez daha caniliğini göstermiştir. Terörü lanetliyoruz. Korucularımıza ve askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bizler korucular olarak her zaman olduğu gibi yine görevimizin başında olacağız. Bu mücadelemiz sonuna kadar devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :