Mardin'deki orman köylülerine destek sürüyor

Mardin'deki orman köylülerine destek sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca , Mardin'de orman köylülerinin gelirlerini artırmak amacıyla güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi koyunculuğu alanlarında toplam 2 bin 184 aileye 6 milyon 380 bin lira kredi desteği verildi - Bu yıl içinde

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığının Mardin'deki orman köylülerine destek amacıyla toplam 2 bin 184 aileye 6 milyon 380 bin lira kredi verdiği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bakanlık orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylülerinin sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek amacıyla geliştirilen projeler kapsamında Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Mardin'deki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 6,3 milyon TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Mardin'de sağladığı kredi desteği güneş enerjisi, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu ve besi koyunculuğu gibi konularda sağlandı.

-Projeler çeşitlendirilerek devam edecek

Bu kapsamda, Mardin'de bin 837 aileye güneş enerjisi, 113 aileye süt sığırcılığı, 198 aileye süt koyunculuğu, 37 aileye besi koyunculuğu alanlarında olmak üzere toplam 2 bin 184 aileye 6 milyon 380 bin lira kredi desteği sağlandı. Ayrıca 2016 yılı içinde Mardin'deki 30 aileye toplam 600 bin liralık kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini, onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını belirtti.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :