Mardin'de sığınmacı çocuklara eğitim desteği

Mardin'de sığınmacı çocuklara eğitim desteği

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Artuklu ilçesine yerleşen Suriyeli ve Iraklı öğrencilere, boyama ve eğitim seti hediye edildi

MARDİN (AA) - Mardin'in Artuklu ilçesindeki Suriyeli ve Iraklı öğrencilere, yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle boyama ve eğitim seti dağıtıldı.

Mardin Valiliği ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce sığınmacı çocuklara özel hazırlanan 360 boyama ve eğitim seti, Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Iraklı ve Suriyeli öğrencilere verildi.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Aziz Altınterin ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile birlikte eğitim merkezini ziyaret ederek, sığınmacı öğrencilere setleri hediye etti.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Yaman, derslerinde başarılar da diledi.

Evliya Çelebi Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Hamdullah Tekin, eğitim merkezinde ilkokul, ortaokul ile lisenin bulunduğunu belirterek, merkezde 3'ü Türk 33 öğretmenin görev yaptığını söyledi.

Çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 800'den fazla öğrencilerinin olduğunu aktaran Tekin, öğrencilere kendi müfredatlarına uygun ders kitaplarıyla eğitim verildiğini kaydetti.

Öğrencilere ücretsiz servis hizmeti de sağlandığını aktaran Hamdullah Tekin, kendilerine destek ve yardımcı olan bütün ilgililere teşekkür etti.

Türkçe öğrenen Suriyeli 11 yaşındaki Hamza Sarhan ise 3 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ve burada eğitimini sürdürdüğünü söyledi.

Sarhan, "Bizlere burada eğitim seti verildi, çok mutlu olduk. Türkiye'ye teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun." dedi.

Öğrenci Fatma Akkuse de 3 yıl önce Suriye'den geldiklerini, bu okulda eğitime başladığını ve burada olmaktan mutlu olduğunu belirterek, kendilerine bu tür imkanlar sağlayanlara teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :