Mardin'de Genç Avukatlar Kurultayı

Mardin'de Genç Avukatlar Kurultayı

Vali Mustafa Yaman: - "Şehir biraz şantiye gibi, hakkınızı helal edin çünkü şehirde uzun yıllar kangren olmuş bazı altyapı çalışmaları var. O nedenle affınıza sığınıyoruz. Kısa bir sürede altyapı çalışmalarını bitireceğiz" - Türkiye Barolar Birliği Başkan

MARDİN (AA) - Mardin'de düzenlenen 6. Genç Avukatlar Kurultayı, Türkiye Barolar Birliği (TBB) yönetim kurulu üyeleri, baro başkanları ve 65 ilden yaklaşık 450 avukatın katılımıyla başladı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, TBB desteğiyle Mardin Barosunca düzenlenen kurultayda yaptığı konuşmada, Mezopotamya'nın masal şehri Mardin'de programın yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mardin'de 1,5 yıldır Valilik, son 1 yıldır da Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüttüğünü aktaran Yaman, "Şehir biraz şantiye gibi, hakkınızı helal edin çünkü şehirde uzun yıllar kangren olmuş bazı altyapı çalışmaları var. O nedenle affınıza sığınıyoruz. Kısa bir sürede altyapı çalışmalarını bitireceğiz." dedi.

Kendisinin de Eskişehir'de avukatlık stajının yaptığını anımsatan Yaman, avukatlığın çok önemli bir meslek olduğunu vurguladı.

TBB Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Saraç ise her şeyin hukuk içinde aranması gerektiğini, hukuk dışı aramaların doğru olmadığını ifade etti. Sorunların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesi için mücadele eden bir mesleğin mensupları olduklarını vurgulayan Saraç, şöyle konuştu:

"Böylesine mücadeleyi gerektiren bir mesleğin mensubu olarak da bağımsız güçlü olmaya önce görevimizi yapmaktaki engelleri aşmaya çözümler üretmeye ihtiyacımız var. Bugün 73 tane hukuk fakültesi var ve sürekli mezun veriyor. Bugün itibari ile 107 bin 759 avukatımız var. Bu büyük enerjiyi doğru organize edebilirsek topluma ve mesleğe büyük bir güç getirebiliriz. Meslek alanının daraltılmasını değil genişletilmesini başarırsak bu enerjiyi toplumsal güce çevirmek ve ülke menfaatine kullanmak mümkündür."

Mardin Baro Başkanı Çelebi Araz da Mardin'de farklılıkları hoşgörü içerisinde bünyesinde barındıran ender şehirler arasında yer aldığına işaret ederek "Bu birliği kurmanın yegane yolu sayısız kültürel farklılığı, inanılmaz bir zenginlik ve güzelliğe dönüştürmüş olan Mardin gibi olabilmekten geçmektedir. Bu manada her birimiz Mardin olabilmeli ve Mardinleşmeliyiz." dedi.

- NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalı

Kurultayın açılış programın ardından kente gelen ve bir otelde basın mensuplarına açıklamada bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Feyzioğlu , NATO tatbikatındaki Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalına ilişkin, şunları söyledi:

"Tek kelime söylüyorum, aşağılıklar. Buna daha nazik bir kelime kullanmayı hiç gerek görmüyorum. Aşağılık bir iştir bu. NATO Genel Sekreteri'nin 'Pardon, sehven oldu' demesini de kabul etmiyorum. Bu işi yapan kimse hesap verecek. Hem de en ağır şekilde hesap verecek. Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını hedefe koymak ne münasebet? Müttefik ülkenin cumhurbaşkanının adını telsiz kodlamasında düşman diye geçirmek ne münasebet? Bu asla kabul edilebilecek bir şey değildir. Terbiyesizliğin ötesinde bir şey. Bu eğer sistematik veya bilerek yapıldıysa çok daha beter. Bilerek yapılmadığını ispatlaması için NATO'nun o 2 densizi kulağından tutup çöpe atması lazım. Dostluk yada müttefiklik böyledir ya da müttefik olmadıklarını ispatlarlar bize."

Türkiye'nin gerekli girişmeleri yaptığına dikkati çeken Feyzioğlu, şunları kaydetti:

" Bize de bir görev düşerse (uluslararası ortamda fikri takip görevi) bunu yaparız. Emin olun ben bu yapılan terbiyesizliği mensubu olduğumuz uluslararası örgütün her toplantısında dile getiririm. Benzer bir uygulamayı İngiliz kraliçesi için yapsalar , ABD başkanı için yapsalar yer yerinden oynar, Türkiye için yaptıklarında da neyse odur. Yani Trump'ın fotoğrafı orada olduğunda ne olacaksa Mustafa Kemal'in fotoğrafı olduğunda da aynı şey olacaktır. "

Kurultay 2 gün sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :