Mardin’de "6-7 Ekim Şehitlerini Anma Etkinliği"

Mardin’de "6-7 Ekim Şehitlerini Anma Etkinliği"

6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları Kızıltepe'de anıldı

MARDİN (AA) - Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen şiddet olaylarında, kurban eti dağıtırken terör örgütü PKK yandaşlarınca katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için Mardin’in Kızıltepe ilçesinde anma etkinliği düzenlendi.

HÜDA PAR Mardin İl Gençlik Kollarınca, bir düğün salonunda düzenlenen ''6-7 Ekim Şehitlerini Anma'' etkinliğinde, HDP Merkez Yürütme Kurulunun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Turan Yavaş anıldı.

Etkinlikte ilahi ve şiir okunurken, Yasin Börü ve arkadaşlarının şehit edilmesiyle ilgili sinevizyon gösterimi yapıldı.

HÜDA PAR Mardin İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Fidancı, yaptığı konuşmada, 2 yıl önce başta Diyarbakır olmak üzere bir çok ilde olaylar yaşandığını anımsatarak, "Bu olaylardan çok açık bir şekilde gördük ki PKK’nın en büyük düşmanlığı, referansı İslam olan Hür Dava Partisi ve Allah rızası için çalışan sivil toplum kuruluşları olmuştur." dedi.

Fidancı, Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinin, Türkiye ve tüm İslam coğrafyasında binlerce Yasinlerin uyanmasına vesile olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :