Mardin'de 15 bin öğrenci ile sığınmacı çocuklara giyim yardımı

Mardin'de 15 bin öğrenci ile sığınmacı çocuklara giyim yardımı

Midyat ilçesinde bir tekstil firmasınca 15 bin öğrenci ile Suriye ve Iraklı sığınmacı ailelerin çocuklarına giyim yardımı yapıldı

MARDİN (AA) – Mardin'in Midyat ilçesinde 15 bin öğrenci ile Suriye ve Iraklı sığınmacı ailelerin çocuklarına giyim yardımı yapıldı.

Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün girişimleri sonucu, LC Waikiki firmasınca 15 bin öğrenci ile Suriye ve Iraklı sığınmacı ailelerin çocukları için gönderilen 100 bin parça giyim malzemesi ilçeye ulaştı.

Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına  (SYDV) gelen bot, kaban, gömlek, ayakkabı, pantolon, kemer, atkı, şapka, kazak ve çoraplar "O Köy Artık Uzak Değil" projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmen ve Kızılay çalışanları tarafından paketlenerek, okullara teslim edildi.

Midyat Milli Eğitim Müdür Vekili Abdülkadir Altay yardım malzemelerinin öğrencilere dağıtılmaya başlandığını belirterek, "Bu yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz mutlu oldu. Yardım dolayısıyla firma yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı