Mardin cezaevi önündeki silahlı saldırı davası

Mardin cezaevi önündeki silahlı saldırı davası

Mardin Cezaevi önünde önceki yıl 3'ü çocuk, 2'si kadın 5 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili açılan ve güvenlik gerekçesiyle Çorum'da görülen davada, kararını açıkladı- Mahkeme heyeti, 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada 8 sanığı, 5'er kez ağırl

ÇORUM (AA) - Mardin Cezaevi önünde önceki yıl 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin 6'sı tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada, 8 sanık 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Güvenlik gerekçesiyle Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar A.E. (16) ile Abdulkadir (40), Mehmet Sıraç (35), Mehmet Masum (26), Diyaeddin (20) ve Abdulselam Erkan (29) hazır bulundu.

Tutuksuz sanıklar Ramazan (54), Hasan (45), Mehmet Emin (46) ve Mehmet Erkan (25) ile Cevzat Dağ (38) ise duruşmaya gelmedi. 

Sanıklardan A.E'nin yaşının küçük olması nedeniyle kapalı görülen duruşmaya, basın mensupları ve bazı sanık yakınları alınmadı. Polis ekipleri, adliye çevresinde ve duruşma salonunun bulunduğu katta güvenlik önlemi aldı.

- Sanıklar hakkındaki kararlar

Duruşmada son kez sanıklarla avukatlarına söz veren mahkeme heyeti, kararı açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. 

Aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Abdulkadir, Mehmet Sıraç, Mehmet Masum, Diyaeddin ve Abdulselam Erkan ile tutuksuz sanıklar Ramazan, Hasan ve Mehmet Emin Erkan'ın, "TCK'nın "tasarlayarak, kan gütme saikiyle çocuğu veya beden, ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme" suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuklu sanık A.E'nin (16) de 5'er kez 24 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. 

Tutuksuz sanıklardan Cevzat Dağ'ın da 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Mehmet Erkan'ın da tüm suçlardan beraatine hükmetti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan tutuksuz sanıklar hakkında da yakalama emri çıkartıldı. 

- Olay

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde, 19 Eylül 2013'te gerçekleştirilen silahlı saldırıda, Emine İpek (27), çocukları Narin (10) ve Nizamettin İpek (7) ile Ayşe Sürer (38) ve oğlu Süleyman Fırat Sürer (4) hayatını kaybetmiş, ölenlerle bir yakınlığı bulunmayan Hasibe Amak da yaralanmıştı.

Olaydan sonra tutuklanan 9 sanıktan Cevzat Dağ ve Mehmet Emin Erkan ilk duruşmada, Mehmet Erkan da haziran ayındaki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı